Verkoop vintage bij Lûkjes meubelatelier Restaureren, stofferen, restylen en vintage

DRIEBERGEN - In opdracht stoffeert en restaureert Lûkje Hesselink antieke, eigentijdse, vintage en design meubels. Afhankelijk van de wensen van de klant wordt het zitcomfort bepaald, het binnenwerk opgebouwd en de stoel opnieuw gestoffeerd op traditionele of moderne wijze. ,,Met een mooie collectie meubelstoffen kom ik bij mensen thuis en bekijken we de mogelijkheden". Op haar website is daarnaast een prachtig aanbod gerestaureerde vintage en antiek artikelen te vinden. Bijzondere vondsten die met smaak gerestaureerd zijn.

door Caro van den Berg

Als voormalig HR manager wilde Lûkje Hesselink na vijftien jaar wat anders. ,,Ik wilde graag met mijn handen werken, iets tastbaars maken". Na een aantal vakgerichte cursussen, een meubelmakersopleiding en een periode meegelopen te hebben bij een ervaren meubelstoffeerder greep ze de kans met beide handen aan om van haar hobby haar werk te maken. Ze startte in 2009 met haar meubelatelier, waar de prachtige oude werkbank van haar overgrootvader al jaren een belangrijke plaats inneemt. ,,Hij had als hobby het restaureren van meubels. Het gevoel voor het meubelambacht en voor houtbewerking heb ik dus niet van een vreemde". In haar werk streeft Hesselink naar vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid. ,,Het vervaardigen van een eerlijk mooi eindproduct passend bij de wensen van mijn klanten". Dat het veel tijd vergt om een meubel professioneel te restaureren is bekend. ,,Bij een oor fauteuil ben je al snel meer dan veertien uur bezig".

Vintage en Antiek

Ook knapt Lûkjes Meubelatelier meubels van klanten op. ,,Oude meubels zijn constructief vaak van betere kwaliteit dan nieuwe. Zo kan een oude kast gerestyled worden tot een landelijk antieke kast die prachtig staat in ieder interieur". Naast het werk in opdracht van klanten voorziet Hesselink haar webwinkel van gerestaureerde vintage en antiek artikelen. ,,Op veilingen en markten in binnen- en buitenland en via particulieren zoek ik regelmatig naar bijzondere vondsten". Ze vertelt over het lelijke kastje dat ze op marktplaats kocht waarna ze het volledig opknapte tot een prachtig meubeltje in krijtverf. ,,Het was snel verkocht", glimlacht Hesselink. Mensen kunnen via de webwinkel van Lûkjes Meubelatelier thuis rustig snuffelen in haar aantrekkelijke aanbod. ,,En zit het er vandaag niet tussen, dan misschien morgen, want regelmatig vind ik weer nieuwe stukken". Uiteraard is het ook mogelijk om op afspraak langs te komen en ter plaatse het aanbod in het echt te komen bekijken. Incidenteel organiseert ze een tuinverkoop. Via social media, de website en de krant is te zien wanneer een dergelijke verkoop gepland staat. ,,Mensen die een meubel willen laten opknappen of opnieuw willen laten stofferen kunnen mij gerust even bellen of mailen, dan bespreken we samen wat er gedaan kan worden".

Lûkjes meubelatelier, Driebergen, tel. 06-17801252, post@lukjes.nl; www.lukjes.nl

Fotobijschrift: Vakvrouw Lûkje Hesselink is met plezier aan het werk in haar meubelatelier