• Marjolein van Belle kan met een bodyreading je energie lezen en vertellen welke stenen bij je passen.

    Babs Bouwman

Van Belle: 'Er is altijd een steen die past'

DOORN Kristallen en mineralen van de zuiverste kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Eigenaresse Marjolein van Belle: ,,Edelstenen zijn voor mij schatten van de aarde. Ze stralen schoonheid en kalmte uit." Dat rustige gevoel ervaar je direct als je bij Rockinn binnenloopt.

Babs Bouwman

Van Belle wilde de uitdaging aangaan om enkel zuivere edelstenen aan te bieden. Kristallen en mineralen kunnen veel voor iemand betekenen. ,,Alleen al kijken naar een kristal in al zijn schoonheid qua vorm en kleur doet je verwonderen", vertelt zij. Kijken naar en zijn bij kristallen helpt je om te ontspannen, ,,Je hoeft dan even niks, niet na te denken, niet te handelen, je mag gewoon even zijn. Stenen bieden ook troost en steun. Bijvoorbeeld bij verlies, ziekte of in een moeilijke periode in iemands leven. Een steen bij je dragen, in je zak of aan een hanger, biedt houvast en geeft rust."

TRILLING De ene persoon voelt sterker welke kristal bij hem past dan de ander en dat is heel normaal. Iedere steen heeft zijn eigen trilling en ieder mens heeft een eigen energieveld, die twee kunnen elkaar vinden en dat voel je. Wie bij Rockinn iets wil uitzoeken wordt uitgenodigd door Van Belle om eerst intuïtief een steen te kiezen: vaak zit je al in de goede richting. Zij vertelt daarna meer over de stenen en laat je ermee rondlopen in de winkel om te kijken wat het met je doet. Want vaak is er één steen, waar je altijd op terugkomt. De kracht is om er niet bij na te denken.

HELEND Marjolein van Belle werkt als therapeut bij Sansoma: het instituut voor Lichaamsbewustzijn. Zij doet onder andere bodyreadings, waarbij ze vertelt op welke plekken in je lijf blokkades in je energiestroom zitten en welke stenen kunnen ondersteunen om die punten wat losser te krijgen. ,,Het is een fabel dat stenen je problemen oplossen, maar ze kunnen wel degelijk ondersteuning bieden en helend werken."

Naast bodyreadings heeft Sansoma meer mogelijkheden om te werken aan het vergroten van je lichaamsbewustzijn. Je kunt deelnemen aan lessen als yoga, qi-gong of pilates, meedoen aan een workshop mindfulness of een de cursus quantum light breath meditatie volgen. Sansoma biedt ook specifieke behandelingen aan, die het lichaam laten ontspannen en de energie weer doen stromen, zoals acupunctuur, integratieve massage en tre (tension release exercises).

Rockinn is van woensdag tot en met zaterdag open van tien tot vijf. In de winkel liggen wel meer dan veertig verschillende trommelstenen, knuffelstenen en geodes, heel mooi als kunstwerk op kantoor of voor thuis. Er liggen ook mooie handgemaakte gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

ZUIVER Rockinn staat los van Sansoma, maar Van Belle vindt het er wel mooi bij passen. Want alle mensen die bij Sansoma werken doen dat vanuit een open hart en daar hoort een bepaalde zuiverheid bij. Net zo zuiver als de stenen van Rockinn.

Meer informatie: rockinn.nl