• Na een boswandeling kan iedereen voorlopig nog gewoon terecht in 't Berghuis.

    Wilco Willemse

't Berghuis blijft voorlopig open

AMERONGEN Het waren spannende tijden voor de eigenaar en medewerkers van 't Berghuis. Vorige week lieten de makers van petitie 'Berghuis moet Berghuis blijven' weten dat er voorlopig van sluiting geen sprake is. Meer dan 3.500 mensen tekenden de petitie al en het lijkt er op dat zij na hun herfstwandelingen nog steeds kunnen genieten van een kop koffie of een pannenkoek.

Wilco Willemse

De zaak rondom het restaurant in de bossen van Amerongen speelt al langer. Utrechts Landschap, eigenaar van de grond, wil niet verder met de huidige exploitant van 't Berghuis, Stella Heijnen. De uitspraak van een eerdere rechtszaak was voor Heijnen een klap in het gezicht. Na taxatie van de opstallen zou zij van de Utrechtse rechter een maand na betaling door Utrechts Landschap haar huis en zaak uit moeten.

VERWEER Zij ging in het verweer en nu ligt er een uitspraak in haar voordeel: ,,Een hele opluchting", aldus Heijnen. ,,Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn medewerkers was het een onzekere tijd. Zij zouden ook zonder werk komen, ik zonder zaak en zonder huis. Gelukkig heeft de rechtbank Arnhem – Leeuwarden nu anders bepaald. In afwachting van hoger beroep hoef ik mijn zaak en huis niet uit. "

MENUKAART Dat betekent dat Heijnen weer energie heeft om aan de slag te gaan: ,,Alles staat toch op de rem, als je op zo'n belangrijke uitspraak wacht. Nu kunnen we weer opgelucht ademhalen. We zijn bezig met de nieuwe menukaart en we kijken hoe we komend voorjaar het terras een opknapbeurt kunnen geven. Ook nemen we weer nieuwe boekingen aan, iedereen is van harte welkom."

Utrechts Landschap heeft nog geen contact opgenomen met Heijnen, die hoopt dat er een goed gesprek mogelijk is over de voortgang van haar activiteiten in het Amerongse bos.