Succesvolle strategie Makelaardij Luckerhof

Zeventig procent binnen 6 maanden verkocht

AMERONGEN -Makelaardij Luckerhof is verhuisd naar een karakteristiek pand aan de Overstraat. Voor Truus de Smit en haar team voelt het goed om vanuit deze locatie nóg meer deel van het dorp te kunnen uitmaken. Door een actieve en creatieve strategie weet het team zeventig procent van het woningaanbod binnen zes maanden te verkopen. Goede klantcontacten vormen daarbij één van de belangrijkste uitgangspunten. Door het ondersteunen van lokale activiteiten levert Luckerhof in meerdere opzichten een bijdrage aan de regio.

door Caro van den Berg

De felicitatieboeketten staan nog vers op de balie. Het hele team is druk in de weer met de laatste voorbereidingen voor de opening. Op de raamborden wordt het woningaanbod gepresenteerd in de nieuwe eigentijdse huisstijl. ,,Mijn wens was altijd om een eigen pand in het oude dorp te hebben. We zijn zes weken hard bezig geweest", aldus Truus De Smit. Het resultaat mag er zijn; het aangepaste interieur is in evenwicht met de uitstraling van het uit deels uit 1800 daterende pand.

Strategie

Achttien jaar geleden begon Truus de Smit bij het kantoor van Luckerhof. In 2007 nam ze de maatschap over. ,,Het was een lastige tijd; we moesten vechten voor ons brood. Maar alle kansen die zich voordeden hebben we gepakt door creatief te opereren, ons te blijven profileren en onze contacten te koesteren." Ter illustratie noemt ze het voorbeeld van een recente verkoop ,,De potentiële kopers konden geen ander huis kopen, omdat de verkoop van hun eigen huis lastig was. We hebben daarop een analyse gemaakt, waarna we hun woning via ons eigen netwerk binnen vier dagen verkocht hebben." De goede contacten en het eigen netwerk noemt Truus de Smit dan ook 'goud'. Goed zichtbaar zijn en een bijdrage leveren aan activiteiten binnen de regio is één de uitgangspunten van Makelaardij Luckerhof. ,,Naast onze vitrines in diverse dorpen, ondersteunen wij lokale activiteiten. Je werkt hier in een dorp; daar wil je dus ook een bijdrage aan leveren." Van een skelterrace in Overberg tijdens Koningsdag, tot koek en zopie op de kerstmarkt in Amerongen; het team van Luckerhof is regionaal actief.

Marktconform

Voor Makelaardij Luckerhof bestaan er geen onverkoopbare panden. ,,Wij hebben zeventig procent van het aanbod binnen zes maanden verkocht. Je moet qua prijs marktconform zitten. Een hoge vraagprijs is namelijk absoluut geen garantie voor een hogere verkoopprijs". Lui achterover hangen is voor hen geen optie. De Smit en haar medewerkers betrekken hun klanten dan ook intensief bij het verkoopproces. ,,Wij hebben regelmatig contact met onze klanten hoe het gaat. We zijn daarbij eerlijk en houden de mensen geen worst voor". Wat de strategie is van dit makelaarskantoor? ,,Als mensen hier benieuwd naar zijn, maak gerust een afspraak of kom even langs."

Luckerhof Makelaardij, Overstraat 33, Amerongen, tel. 0343-456490, info@luckerhof.nl; www.luckerhof.nl

Fotobijschrift: Het actieve team van Luckerhof voelt zich thuis aan de Overstraat. V.l.n.r. Jacqueline van Hell, Truus de Smit en Martine Loef