• Carla Kramer (l) en Ria Bernds zijn blij dat ze samen verder gaan met la Diva boutique.

    Babs Bouwman

Nieuwe impuls voor kleurrijk Divaria

Advertorial

DOORN Even leek het erop dat Ria Bernds, eigenaresse van Divaria, de winkel moest sluiten. Via facebook en een nieuwsbrief kondigde ze de opheffingsverkoop aan. Toen modeontwerpster Carla Kramer dat las, nam ze direct actie: ,,Deze leuke winkel moet blijven bestaan", vindt Kramer. Met haar creatieve achtergrond in mode en sieraden ontwerpen, ontvouwde ze een plan waar Ria Bernds zich direct in kon vinden. Een uitbreiding van de boetiek met nauwelijks gedragen feest- en avondkleding, tasjes, schoenen, handgemaakte sieraden en vintage juwelen. Vanaf heden gaan ze samen verder onder de nieuwe naam: la Diva boutique.

Zes jaar geleden was Carla Kramer één van de eerste klanten van Divaria. Haar eerste aankoop bij de boetiek, herinnert ze zich nog goed: een witte winterjas met heel veel knoopjes. Kramer bestierde jarenlang galerie De Zeister Edelsmidse, waar ze sieraden ontwierp en leerlingen opleidde in het vak. De galerie is een aantal jaren geleden verkocht, maar nog steeds maakt Kramer sieraden in haar eigen atelier. Vaak in opdracht, waarbij ze erfstukken omtovert in eigentijdse draagbare ringen, oorbellen of kettingen. Haar droom om sieraden met kleding combineren, komt nu eindelijk uit.

SCHITTEREN Het interieur van la Diva boutique onderging een metamorfose: van groen naar ossenbloed rood. In de winkel hangt een indrukwekkende collectie feest- en avondkleding: korte en lange jurken, rokken en mooie tops. Maar ook accessoires, zoals boa's, shawls, schoenen en tassen. Iedere vrouw wil wel eens schitteren. Zeker als de outfit compleet gemaakt wordt met een uniek handgemaakt of vintage juweel. Buiten dat blijft la Diva boutique dé winkel met kleding van natuurlijke materialen in prachtige kleuren: ,,Dat wil ik beslist zo houden", vertelt Bernds. ,,Want wij staan bekend om onze comfortabele kleding in kleine én grote maten." Dit najaar zijn de schapenwollen Nepal vesten weer enorm in trek. Ook favoriet bij mannen, die vaak met hun vrouw komen winkelen. Verder blijft de batik van Normal Crazy uit Indonesië altijd gewild en vallen de grappige vilten hoedjes, mooie kleurige sjaals en moderne sieraden van cubes beslist op.

LOPER De nieuwe businesspartners hebben volop plannen voor hun boutique. De etalage vertoont wekelijks een nieuwe uitstraling, die passanten uitnodigt naar binnen te komen. Voor hen is alvast de rode loper uitgelegd. Vanzelfsprekend is iedere klant koning bij la Diva boutique. Zaterdag 14 december vanaf 16.00 uur is de feestelijke opening.