• (v.l.n.r.) Roland, Diderik en Robert van Foto van Kesteren vinden fotograferen leuk en dragen graag hun specialistische kennis over.

    Babs Bouwman

Foto-groep: actieve speler in fotomarkt

Advertorial

DOORN Foto-groep Doorn, lokaal ook bekend als Van Kesteren, is een moderne fotowinkel. Je kunt er voor alles op fotogebied terecht: van camera tot lens of fototas. Maar ook voor diensten als afdrukken, kopiëren of fotoreportages. In de winkel aan de passage in Doorn kan de hobbyist én ook de professional slagen. Omdat Foto-groep Doorn onderdeel uitmaakt van een landelijk netwerk, beschikken ze over een breed assortiment: ook online! En kan er direct uit voorraad geleverd worden.

Babs Bouwman

Eigenaar Diderik van Kesteren begon op zijn 21e in de foto-business. Zijn vader had een fotowinkel in Bunnik, waar hij tijdens vakanties wel eens werkte. Toen er ruim twintig jaar geleden in Doorn ruimte kwam voor een fotowinkel, pakte hij zijn kans en startte hij in een klein pand naast de huidige winkel: ,,Ik vind de techniek achter de fotografie heel leuk", vertelt Van Kesteren. ,,Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen is een 'must', want de veranderingen gaan zo snel." Zo is de afgelopen twintig jaar het fotorolletje vervangen door digitale fotografie en worden de digitale camera's nog steeds beter.

CAMERA'S Technische kennis is nodig om de klant goed te adviseren. Van Kesteren en zijn medewerkers proberen zich goed in te leven in de klant en daar hun advies op uit te brengen. In cameraland zijn er in feite vier categorieën: compact, bridge, reflex of systeemcamera. Van Kesteren heeft alle grote merken in huis, waaronder Canon, Sony, Nikon, Fuji en Olympus. Echt slechte camera's worden er eigenlijk niet meer gemaakt. Maar je kunt altijd kiezen voor betere techniek, sneller camera's, minder ruis en scherpere beelden. ,,Het leuke van fotograferen als hobby is, dat je niet alles op dag één hoeft aan te schaffen", zegt van Kesteren. ,,Je kunt in je hobby groeien en er zo af en toe een lens bij kopen."

Ongeveer tien jaar geleden sloot Van Kesteren zich aan bij de Foto-groep: inmiddels uitgegroeid tot zeven vestigingen verspreid over het land. Een mooie samenwerking om goed aan de wensen van de huidige markt te kunnen voldoen en de prijzen marktconform te houden. Van Kesteren krijgt regelmatig de opmerking: ,,Ik betaal hetzelfde als online, maar ik krijg hier véél meer." Als mensen daadwerkelijk een camera gaan kopen willen ze toch graag meer uitleg en de bevestiging in de winkel.

Bij Van Kesteren nemen ze voor iedere klant de tijd en geven ze graag advies, want zij vinden fotografie leuk en willen dat uitstralen.

WORKSHOPS Fotograferen is een feest volgens Foto-groep Doorn. Daarom biedt de vakman ook cursussen en workshops aan: naar keuze in kleine groepen of privéles. In de winkel of er op uit met de camera. Al het printwerk doen ze in eigen atelier, waar ook vergrotingen en canvasdoeken gemaakt worden. Beelden zijn belangrijk voor mensen. Vaak zijn het herinneringen die bewaard moeten blijven. Daarom kun je bij Foto-groep Doorn altijd rekenen op aandacht en topkwaliteit: Én…de juiste uitsnede.

Meer informatie op www.foto-groep.nl