• Babs Bouwman

Etos Doorn verkoopt geen 'nee'

Advertorial

DOORN Voor de zevende keer in acht jaar tijd is Etos tot beste drogisterij van Nederland uitgeroepen. Een onafhankelijk marktonderzoekbureau heeft zesduizend consumenten gevraagd naar hun mening. Etos scoort hoog op gebied van klantvriendelijkheid en deskundigheid van het personeel en kwaliteit van de artikelen. Gert Pomp van Etos Doorn is daar natuurlijk heel blij mee. Want hij werkt er hard aan om de standaard in zijn eigen filiaal hoog te houden. En volgens de mysterie shopper, die twee weken gelden proefaankopen kwam doen, lukt dat heel aardig en scoorde Etos Doorn maar liefst een 9,5.

Babs Bouwman

Al weer vijf jaar geleden nam Gert Pomp Etos Doorn over. Hij werkte al jaren in het drogisterijvak en wilde graag voor zichzelf beginnen. Toen Etos Doorn te koop kwam te staan, nam hij die gelegenheid met beide handen aan.

,,Etos is een leuke formule. Het grote voordeel is dat er veel geregeld is, maar dat je toch veel vrijheid hebt je eigen ideeën uit te werken", aldus eigenaar Pomp. Bijvoorbeeld iedere laatste zaterdag van de maand gratis nagels lakken in de winkel. Een eigen idee: een groot succes. Het zorgt ook voor veel gezelligheid in de winkel. En dat is precies het doel wat Pomp wil bereiken. Een goede sfeer, vriendelijk en deskundig personeel, altijd in voor een praatje. Zodat de klanten graag hun aankopen komen doen.

ASSORTIMENT Etos Doorn heeft een uitgebreid assortiment gezondheidsproducten. Dus eigenlijk alles wat nodig is om gezond te blijven, zoals vitaminen, mineralen, voedingssupplementen, geneesmiddelen, afslankmiddelen en huidproducten. ,,Je kunt bij ons ook terecht voor alles voor de 'body', van shampoo tot zalf voor je voeten of luxere bodylotions."

Voor mensen met een gevoelige huid is Louis Widmer aan te raden. Een dermatologische huidverzorging. De getrainde medewerkers in de winkel kunnen er goed over adviseren. Pomp: ,,Nieuw zijn de geurstokjes van Ipuro. Zachte vriendelijke geuren, verpakt in kleine glaasjes en erg leuk om cadeau te geven. Afgelopen mei een grote een hit met moederdag."

Op zoek naar een luxe geur? Etos heeft veel keuze in merken als Chanel, Dior en Paco Rabano. En mocht een specifieke geur er niet bij staan? Dan kan het vast speciaal besteld worden. Want buiten het assortiment in de winkel, kan Etos nog 25.000 andere producten bestellen. 'Nee' verkopen bestaat volgens Gert Pomp niet.

Bij Etos Doorn staat de klant op nummer één. Wie in de winkel komt kan er op rekenen altijd goed en uitgebreid geïnformeerd te worden. Ongeacht het bedrag van de aankopen. Gert Pomp wil dat al zijn klanten behandeld worden, zoals hij zelf behandeld wil worden. ,,Daarmee win ik het van het internet. Want iedereen vindt het toch fijn om goed en vriendelijk geholpen te worden? En dat alle cadeautjes, of ze nu 1 of 10 euro kosten, mooi worden ingepakt?"

Etos Doorn is iedere dag open van 08.00 tot 20.00 uur. Op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tot en met 21 oktober zijn de Beautyweken bij Etos, met op bijna alle producten 70 procent korting op het tweede product.