• Vrijdag drie modeshows bij Ton van Brenen in Doorn. Op de foto v.l.n.r: Nanny Baggerman, Jeanette van Beek, Nera Spies, Joyce Chatelain en Jetske Dekker

    Ton van Brenen

Ton van Brenen voor gezellige kwaliteit

Een kleurrijke modeshow geeft een gezellig voorproefje op de lente en zomer. Alle mooie merken uit de winkel komen aan bod. Kijken, proeven, keuren en kopen onder het genot van een kopje thee of koffie. Bij Ton van Brenen is het niet de eerste modeshow die ze organiseren.

Neeltje van Triest

Het is druk bij Ton van Brenen in Doorn. Op de vrije maandagochtend zijn de modellen de kleding van de modeshow aan het passen. Op vrijdag 13 maart staat driemaal de modeshow centraal. Om 9.30, 14.30 en 19 uur tonen de modellen de mooiste lente en zomermode.

KLEURRIJK Eigenaren moeder Nanny van Brenen en dochter Joyce Chatelain zijn op hun vrije maandagochtend lekker bezig. In de winkel zijn hun modellen de mode aan het doorpassen. Lekker kleurrijk, goed te combineren en draagbaar tijdens veel gelegenheden. Nanny: ,,We houden vrijdag drie shows om iedereen de kans te geven alles goed te zien. We doen dat tweemaal per jaar. Afgelopen september kwamen over de dag verspreidt 107 klanten een kijkje nemen, tijdens de voorjaarsshow van vorig jaar waren dat er 142. De avondshow is altijd rustigst, dat zal nu ook wel weer zo zijn. Maar ook dat is prettig. De toeloop in de ochtend is het grootst, dan kunnen er zomaar vijftig klanten binnenstappen.''

De koffie en de thee zijn besteld, de laatste kleding is net binnen. Ton van Brenen, met Nanny en Joyce als derde en vierde generatie aan het roer, is een modezaak die niet alleen bekend staat om het brede assortiment dames- heren- en babykleding, maar ook om de gezellige toegankelijkheid en het goede advies.

Nanny: ,,De underwear van Ten Cate is naast de reguliere mode bijvoorbeeld erg in trek. Er is een ruime sortering aan nachtjaponnen en pyama's. De conservatieve doorknooppyama van Robson is net zo'n blijvertje, net als de zelfstrijkende overhemden van Marvelis. Wie een babycadeautje zoekt, maakt altijd mooie sier met het merk Feetje.'' Ze wijst daarna op het damesmerk Setter met haar nieuwe jeugdige lijn Mindset. Angelle Milan staat bekend om de vrouwelijke pasvorm en veelal soepele stoffen. De jurkjes, rokjes en blazers zijn bij uitstek geschikt voor de catwalk, omdat ze op deze manier de souplesse van dit merk nog meer benadrukken. Ze haalt bij ieder merk de pluspunten naar voren.

ADVIES Inmiddels lopen de mannequins vrolijk door de winkel en tonen tijdens het voorproefje dat de lente en zomer in het teken staan van heel veel kleur en vrolijkheid. En wie tijdens de shows niet kan of wil komen, kan op andere data ook altijd rekenen op een kopje koffie of thee. Nanny en Joyce nemen graag de tijd voor een goed advies.

Ton van Brenen, Van Bennekomseweg 42, Doorn.