Brouwerij Heuvel start met 'Zon-bier'

HEUVELRUG De Utrechtse Heuvelrug is een streekbier rijker. Brouwerij Heuvel heeft het eerste bier gelanceerd: een blond bier met de zomerse naam 'Zon'. Dit bier is gebrouwen met biologische gerst, afkomstig van de akkers tussen Leersum en Amerongen.

De lancering van Brouwerij Heuvel vond plaats op maandag 11 mei op de Buitenplaats bij Kasteel Amerongen, in aanwezigheid van ondernemers uit de regio die dit streekbier een warm hart toedragen en verkooppunt zijn. De eigenaar van de Buitenplaats, Peter-Paul Swijnenburg, sprak zijn waardering uit over dit nieuwe streekbier. De Buitenplaats gaat dit bier met enthousiasme schenken aan hun gasten. Ook sprak één van de vier eigenaren, Frederik van Lynden van Sandenburg, over de ambities en plannen van Brouwerij Heuvel. De voorzitter van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Dick Wijte, gaf aan dit bier een aanwinst voor de regio te vinden. Daarmee wordt de Utrechtse Heuvelrug nog meer op de kaart gezet.

Het eerste bier, Zon, is vernoemd naar de Zonheuvel bij Doorn. Ieder volgend bier wordt ook vernoemd naar één van de heuvels of iconen van de Utrechtse Heuvelrug. Brouwerij Heuvel wil hiermee extra aandacht vestigen op de geschiedenis en verhalen van de Utrechtse Heuvelrug en zo meer aandacht vestigen op de regio. Zon is te koop bij ruim dertig cafés, hotels en congrescentra op de Heuvelrug.

De unieke ligging en het micro klimaat van de Utrechtse Heuvelrug lenen zich goed voor het telen van brouwgerst. Deze eerste oogst leverde maar liefst 35.000 kilo gerst op, welke vervolgens is vermout. Ook dit jaar heeft Jan Dorresteijn zijn akkers weer ingezaaid voor Brouwerij Heuvel.

Brouwerij Heuvel BV is gestart door vier ondernemende inwoners uit de regio van de Utrechtse Heuvelrug: Frederik van Lynden van Sandenburg, Merijn Windemuller, Dick Engelgeer en Susan Claessens. Zij hebben grote plannen en hoge ambities. Zo wordt er nog dit najaar een brouwerij geopend in de regio waar het bier gebrouwen wordt, streven ze er naar om dit jaar nog een aantal speciaal bieren te brouwen en het aantal verkooppunten te vergroten. Daarnaast is een ambitie om de bijzonderheid van de Heuvelrug onder de aandacht te brengen bij bezoekers en bewoners.

Meer informatie: www.brouwerijheuvel.nl of Facebook/BrouwerijHeuvel.