• Yanki Ong: ,,Acupunctuur ruimt de blokkades in je lichaam op en laat je Qi beter doorstromen, zodat je evenwicht herstelt.

    Babs Bouwman

Acupunctuur herstelt het evenwicht

DOORN Yanky Ong is acupuncturist en zij biedt behandelingen bij Sansoma, Instituut voor Lichaamsbewustzijn, aan. Acupunctuur is één van de methoden van de traditionele Chinese geneeskunde, die klachten kan verminderen of laten verdwijnen, waardoor het evenwicht in het lichaam herstelt. Yanky Ong: ,,In mijn beleving kun je heel goed voor de Westerse én de Chinese geneeskunde kiezen. Daar waar de westerse geneeswijze ophoudt, kan de Chinese geneeskunde nog net iets meer."

Babs Bouwman

Yanky Ong volgde haar opleiding aan de Chinese Universiteit voor acupunctuur Shen Zhou in Amsterdam. Ze wilde beslist de authentieke opleiding volgen, want de docenten nemen hun ervaringen mee vanuit China. Ong is geboren in Surabaya en ze woont al veertig jaar in Nederland. Haar vader was acupuncturist en als zij ziek was behandelde hij haar. Toen hij overleed was het voor haar een logische stap om ook acupunctuur te gaan studeren. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde heb je geen ziektes, maar klachten die het evenwicht in je lichaam verstoren wanneer je lichaam niet sterk genoeg is om deze het hoofd te bieden. Wanneer de Qi, de levensenergie, uit balans is, zijn ook je lichaam en geest uit balans. Yanky Ong: ,,Acupunctuur ruimt de blokkades op en laat de Qi doorstromen."

HOLISTISCH Tijdens het eerste consult brengt Ong in beeld waar de klachten vandaan komen. Acupunctuur benadert cliënten holistisch. Dat betekent dat niet alleen de klachten besproken worden, maar de mens als geheel. Veel onderwerpen komen aan bod, zoals levensstijl, werk- en thuissituatie en natuurlijk ook lichamelijke issues. Je kunt met alle soorten klachten bij Yanky terecht. Van (hoofd)pijn, whiplash tot burn-out, maar ook voor ondersteuning bij chronische ziekten of kanker. Acupunctuur werkt goed bij het versterken van het immuunsysteem en het maakt chemobehandeling en bestraling beter te dragen.

Yanky Ong biedt ook cosmetische acupunctuur aan. Door deze behandelingen stroomt je bloed door en herstelt niet alleen je gezicht, maar je hele lichaam op een natuurlijke wijze. Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van dunne naald. Het weeë gevoel dat tijdens de behandeling ontstaat, betekent dat de Qi is gearriveerd en de blokkade is opgeheven.

SANSOMA Naast acupunctuur biedt Sansoma, Instituut voor Lichaamsbewustzijn, veel mogelijkheden om op verschillende niveaus aan bewustwording te werken. Er is een gevarieerd aanbod aan workshops en behandelingen, zoals core gym, massage, ouder-kind therapie, core energetica, familieopstellingen, TRE, orthomoleculaire therapie, healings en vrouwencirkel. In het nieuwe jaar start Yanki Ong met workshops Chi Neng Qigong, ook wel Chinese meditatie in beweging genoemd: oefeningen om de Qi te laten doorstromen.

Yanky Ong wil mensen in balans brengen en ze gelukkiger te maken met minder of helemaal geen klachten. Wat haar betreft is acupunctuur in combinatie met Zhineng Qigong het meest doeltreffend.

w         [www.sansoma.nl