• Jeroen van der Veer

'Zaterdag is altijd Daltodag'

DRIEBERGEN Haar gehele familie is op zaterdag bij korfbalclub Dalto te vinden en zelf slaat Tessa Tiemersma ook geen weekend over. Naast dat ze zelf haar geliefde spelletje speelt, is de 26-jarige ook een fanatieke vrijwilliger. Een weekend overslaan? Daar moet ze niet aan denken. ,,Zaterdag is Daltodag."

Jeroen van der Veer

Toen Tiemersma in de B-jeugd overstapte naar Dalto werd ze direct besmet met het goedaardige virus. Het voelde als een familieclub en op jonge leeftijd wist ze prima haar weg te vinden. Beetje bij beetje rolde ze het vrijwilligerswerk in en inmiddels is zij niet meer weg te denken bij de vereniging. Zijn er helpende handen nodig, dan is daar altijd Tiemersma. ,,Maar", benadrukt ze met een lach. ,,Ik heb ook geleerd om nee te zeggen."

Het begon met trainen van een jeugdteam. Haar werkzaamheden werden steeds uitgebreider. Juryvoorzitter tijdens wedstrijden, de schotklok bedienen, een helpende hand bieden bij de fanatieke supportersgroep D-side, omroepster bij het eerste team of achter de bar staan? Het zijn slechts enkele activiteiten die Tiemersma doet. ,,Nu ik iets ouder ben, besef ik meer hoe belangrijk het is om te helpen."

Haar ouders en zus zijn ook nauw betrokken bij de vereniging en daar houdt het niet mee op. Haar vriend, Rudo Schulting, speelt ook in de selectie van Dalto. ,,Op zondagochtend is Dalto inderdaad een gespreksonderwerp aan de ontbijttafel. Dat maakt het wel fijn, want voor ons beiden is korfbal een belangrijk deel van ons leven."

TRAANTJE GELATEN Op de vraag of Tiemersma, die zelf in het vierde speelt, iets heeft gemerkt van de degradatie, is ze helder. ,,Hoe gek het ook klinkt, maar als vereniging zijn we dichter naar elkaar gegroeid. Natuurlijk heb ook ik een traantje gelaten, maar we zetten allemaal onze schouders eronder. De hele vereniging blijft achter het team staan. Het maakt mij echt trots om te zien hoe iedereen met Dalto bezig is."

Waar ze in het begin erg fanatiek was met de supportersgroep D-side, is dat nu wat minder. ,,Ik ben daar nu iets te oud voor, denk ik. De jongere garde pakt het nu op en dat is mooi om te zien. Ik ondersteun hen nog wel met ballonnen, tape, spandoeken en dat soort benodigdheden. Loslaten kan ik het natuurlijk niet."

TOEKOMST Aan stoppen met werkzaamheden binnen Dalto moet Tiemersma nog lang niet denken. Ze hoopt in de toekomst juist meer te willen doen: ,,Ik heb een fulltime baan en daardoor kan ik geen jeugdteam meer trainen. Dat vind ik jammer, want dat is echt leuk om te doen. Wie weet in de toekomst."

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke donderdag in Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant. Tips? Mail de redactie: dekaap@bdu.nl ovv Clubgezichten

Label:

Clubgezichten