'We worden steeds serieuzer genomen'

DRIEBERGEN Het is bij het vrouwenelftal van Driebergen meer dan alleen maar een wedstrijdje spelen op de zaterdagmiddag. Het team kenmerkt zich door zijn leuke uitjes, de teamgeest en de enorme drive om te winnen. Dat wil het team nog jaren volhouden en daarom hoopt het op nieuwe speelsters.

Jeroen van der Veer

Nee, het is zeker niet voor de lol achter de bal aan rennen en daarbij na negentig minuten maar zien wat de einduitslag is. De speelsters trainen fanatiek twee keer in de week om op zaterdagmiddag de tegenstander huiswaarts te sturen met nul punten. Dit is de afgelopen twee jaar bijna vanzelfsprekend geworden, al kent het team dit seizoen voor het eerst een beetje tegenwind. ,,Maar ook daar weten wij sterker uit te komen", aldus aanvoerster Tamar van der Steen.

TWEE KEER PROMOTIE De dames promoveerden in twee seizoenen maar liefst twee keer. Eerst via een ongeslagen kampioenschap en het jaar daarop via de nacompetitie. Hierdoor acteert het nu in de landelijke tweede klasse waar het tegen degradatie vecht. ,,We moeten eerlijk zijn en concluderen dat het lastig wordt om erin te blijven", vertelt Van der Steen. ,,Twee keer zo snel promoveren is te veel gebleken en daarom is het misschien wel goed als we een klein stapje terug gaan doen." Het bungelt onderin de tweede klasse, maar desondanks wil niemand zich neerleggen bij een degradatie. Het is typerend voor de vrouwen van Driebergen, die van geen opgeven willen weten. ,,We leren hiervan. Twee jaar ging het eenvoudig en nu moeten we de mouwen opstropen. Dat gaat ons goed af, maar we moeten concluderen dat de meeste tegenstanders beter zijn dan wij. Toch is het allemaal bagage die wij meenemen in ons teamproces."

Dat het een goed stel is, blijkt wel uit het feit dat Van der Steen drie keer in de week van Amersfoort naar Driebergen rijdt. In verband met haar werk verhuisde ze naar de Keistad, maar afscheid nemen van haar clubje deed ze niet. ,,Hier heb je ook genoeg vrouwenelftallen, alleen kan ik Driebergen niet loslaten. Dan maar een half uurtje in de auto zitten."

Het team bestaat uit dames tussen de 18 en 30 jaar en er wordt onder leiding van trainer Harry Pijnenburg twee keer per week getraind. ,,Hij gaat volgend jaar zijn vierde seizoen in en kan ons nog altijd nieuwe dingen voorschotelen. Het is dus niet dat wij zomaar iets doen op de training. Je gaat echt altijd met een voldaan gevoel naar huis." Daarbij mogen de vrouwen op de maandagavond op het hoofdveld trainen en het team beschikt het team ook op de donderdagavond over prima trainingsfaciliteiten. De wedstrijden worden standaard op het hoofdveld gespeeld. ,,Door Driebergen worden wij steeds serieuzer genomen. Vrouwenvoetbal is geïntegreerd in de vereniging en wij hebben in de loop der jaren echt aan naamsbekendheid gedaan."

VERSTERKINGEN Om volgend jaar tot goede prestaties te komen, hoopt de aanvoerster op versterkingen van buitenaf. ,,Er gaat een aantal speelsters stoppen. Hierdoor hopen wij dat nieuwe speelsters zich aanmelden, zodat we weer over een vrouw of zestien beschikken." Wie een training wil volgen of zich direct wil aanmelden, kan trainer Pijnenburg mailen op harry.p@live.nl