• Ted Walker

'Volgend seizoen moeten wij tegen houthakkers'

DOORN Na zes seizoenen is DEV Doorn weer vierdeklasser. De ploeg van Michel van Aken wist in de finale van de nacompetitie niet af te rekenen met Veenendaal en dat had het vooral aan zichzelf te danken. Vooral in de slotfase kreeg het zaterdag enkele goede mogelijkheden, maar de 2-2 tussenstand bleef op het scorebord staan. Doordat het eerste duel ook in een gelijkspel was geëindigd, was een verlenging nodig. Daarin ging het vervolgens met 2-4 onderuit.

Jeroen van der Veer

 

VEEL KANSEN ,,De kater is nog altijd erg groot", zegt trainer Michel van Aken enkele dagen na de degradatie. ,,We hadden het in de eerste wedstrijd al moeten beslissen. Echt ongelofelijk dat wij dat niet hebben gedaan."

Het eerste duel in de finale eindigde in een 2-2 gelijkspel en daarmee deed DEV Doorn zich te kort. Het kreeg veel kansen, gaf nauwelijks iets weg en toch won het niet. Hierdoor was het afgelopen zaterdag alles of niets en telde alleen de winst. ,,En die kwam er niet", zucht Van Aken.

 

BLUNDER Via Jordi Witbreuk kwam het na tien minuten nog wel op voorsprong, maar scoorde Veenendaal binnen het kwartier en stond het gelijk. Na de onderbreking kwam DEV zelfs op achterstand en deze wist Job Demmers na een uur spelen ongedaan te maken. ,,In de slotfase krijgen wij drie grote mogelijkheden. Er werd zelfs een bal nog van de lijn gehaald. Iedereen was op dat moment al aan het juichen, maar we moesten toch de verlenging in."

Daarin kreeg DEV door een rake vrije trap de deksel op de neus. ,,Een fout van onze keeper", concludeert Van Aken. ,,Ik wil hem niet aanwijzen als schuldige voor nederlaag, maar zo'n bal vanaf de zijkant mag er niet in. Daarna speelden wij vol op de aanval en daarvan wisten zij te profiteren. Dat is de schuld van het gehele team. Wij hebben simpelweg de kansen niet benut. In Veenendaal niet, maar ook in Doorn niet."

 

HOUTHAKKERS Hierdoor moet men nu uithuilen en volgend seizoen opnieuw beginnen. Dit zal gebeuren met Van Aken, die eigenlijk aan het begin van dit jaar dacht te stoppen bij DEV Doorn. ,,Maar daar zijn we door omstandigheden op terug gekomen en daardoor sta ik ook volgend seizoen voor de groep."

Veel jong talent, waarbij veel ervaren spelers vertrekken. Het is dus geen A-B-C'tje dat DEV direct weer promoveert. ,,De klus wordt lastig", weet Van Aken. ,,Sommigen spelers hebben nog nooit in de senioren gespeeld. Daarom ga ik ook niet uitspreken dat wij voor de titel gaan. In de vierde klasse krijg je te maken met houthakkers. Ploegen die niet willen voetballen. Daar moeten wij ons tegen wapenen."

VERWERKEN Hoe hij dat met zijn ploeg gaat doen, weet de oefenmeester nog niet. Daar gaat hij tijdens de zomerstop over nadenken. ,,Eerst moeten wij dit seizoen verwerken. Hij was lang en zwaar. Te laat kwam het besef dat wij het op de huidige manier niet gingen redden. Daarna ging het beter, maar waren we te laat. In de nacompetitie hebben mijn jongens alles gegeven, maar we hebben het in de uitwedstrijd bij Veenendaal laten liggen."