• Helen van Nunen wil het vrouwenvoetbal bij FC Driebergen verder ontwikkelen.

    Danny van der Linden

Voetbalsters zoeken samenwerking

DRIEBERGEN De vrouwenafdeling van FC Driebergen blijft zich ontwikkelen en heeft een stap gezet naar verdere integratie binnen de voetbalvereniging. Ondertussen is het eerste elftal op uitstekende wijze aan het seizoen begonnen.

Danny van der Linden

,,Het gaat heel goed", vertelt Helen van Nunen. Zij is bij FC Driebergen verantwoordelijk voor het wel en wee van de vrouwenafdeling. De voetbalster van het tweede elftal van de club zet zich met ziel en zaligheid in voor de club. ,,Het vrouwenvoetbal bij deze vereniging komt steeds beter op de kaart te staan. Daarvoor was wel een prominentere plek in de organisatie nodig", vindt Van Nunen. ,,Daarom hebben we nu een zetel gekregen in het bestuur, al moet je die meer zien als een soort stageplek. Maar het is in elk geval fijn om meer betrokken te zijn bij bestuurlijke zaken."

Van Nunen heeft bij de KNVB aangeklopt voor adviezen en ondersteuning. ,,Zij gaan ons helpen verder te professionaliseren. Ook hebben we een trainerscursus georganiseerd voor onze vrouwelijke leden", zegt Helen van Nunen. ,,Omdat we geloven in vrouwelijke trainers voor een groep meisjes."

KAMPIOENSCHAPPEN Want inmiddels is de vrouwenafdeling niet meer weg te denken bij FC Driebergen. Ook qua ledenaantallen dient er rekening gehouden te worden met de dames. ,,Als we zo door blijven groeien als nu, zijn we over vijf jaar groter dan de jeugdafdeling bij de jongens", vertelt Helen van Nunen. ,,Dat is vrij bijzonder binnen het voetbal."

Juist deze groei was de reden om de vrouwentak verder te professionaliseren. De vereniging heeft afgelopen zomer ingezet op het zoeken naar gediplomeerde trainers. ,,Dat is gelukt. Enthousiaste leden van onze eigen vereniging bleken het leuk te vinden om de meisjes en dames trainen te geven. Dat heeft er voor gezorgd dat ook ons tweede vrouwenteam nu getraind wordt door iemand met een diploma in de persoon van Rob Radstok", aldus Van Nunen die een heldere doelstelling voor het team in gedachten heeft: ,,Kampioen worden."

Ook de prestaties zijn om over naar huis te schrijven. Het eerste vrouwenelftal is uitzonderlijk goed begonnen aan het seizoen. ,,In de beker is het team van Ton van Garderen een ronde verder en ook in de competitie gaat het goed. Zowel Kozakken Boys als IJFC werden met vijf doelpunten verslagen", weet Van Nunen. ,,We willen met dit elftal promoveren, al dan niet via een kampioenschap. Het is nu nog moeilijk te zeggen of dat laatste realistisch is, maar de voortekenen zijn goed."

SAMENWERKING Volgens Van Nunen is een samenwerking met andere verenigingen in de regio op termijn een optie. ,,Als wij een bepaalde leeftijdscategorie net niet kunnen vullen en een club uit de omgeving ook niet is samenwerken een logische keuze", vindt Van Nunen. ,,Waarom zouden we niet in gesprek gaan met DEV uit Doorn of HDS uit Leersum? Je kunt elkaar versterken als het om vrouwenvoetbal gaat. Wij staan er in elk geval voor open", aldus de coördinator die al verkennende gesprekken met SV Odijk voerde.