• Archief BDUmedia

KNVB schrapt Nationale Voetbaldag

HEUVELRUG (ANP) Als gevolg van de coronacrisis heeft de KNVB besloten om de Nationale Voetbaldag, die voor zaterdag 13 juni op het programma stond, te schrappen. De Nationale Voetbaldag zou plaatsvinden tijdens het openingsweekeinde van het EK en moest een feest voor heel voetballend Nederland worden. De KNVB had amateurclubs opgeroepen om op deze dag zelf activiteiten te organiseren.

Het EK werd deze week vanwege het coronavirus echter met een jaar uitgesteld, naar de zomer van 2021. De KNVB heeft daarom besloten de Nationale Voetbaldag te verplaatsen. Vanwege de onzekere situatie is het nog onduidelijk of de dag op een ander moment kan worden gehouden.

,,We zijn ervan overtuigd dat De Nationale Voetbaldag een feest voor het voetbal was geworden en vinden het dan ook ontzettend spijtig om dit besluit nu te moeten nemen", aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. ,,Maar in de huidige situatie is het ook een voor de hand liggende beslissing, de gezondheid van mensen gaat natuurlijk boven alles."

Label:

Coronavirus