Uitstekende start FC Driebergen

DRIEBERGEN In de Heuvelrug derby tegen Jonathan uit en in Zeist kende zaterdag derdeklasse FC Driebergen een meer dan uitstekende start van de tweede seizoenshelft getuige de 3-5 overwinning van de Driebergenaren. FCD trainer Raymond van der Kort: ,,Alhoewel we een uitstekend eerste half uur kenden, werd het geleidelijk aan minder en hebben we ondanks de ruime overwinning tal van mogelijkheden laten liggen. Toch een compliment voor de ploeg om de nummer vier van de ranglijst Jonathan deze toch wel gevoelige klap toe te kunnen brengen."

Zoals al gememoreerd kwam FC Driebergen als een komeet uit de startblokken en kwam door treffers van Erik Eckeveld, Helder Pedro Salazo en Koen van Dijk binnen dertig minuten op een 0-3 voorsprong. Een gemakkelijk toegekende strafschop aan Jonathan betekende een ruststand van 1-3.

 

Ook na rust en dominerende Driebergense formatie die door een tweede treffer van van Dijk op een 1-4 voorsprong kwam, waarmee de wedstrjid leek te zijn gelopen. Toch liet FCD de teugels te gemakkelijk vieren, miste een aantal aardige kansen en zag de Zeistenaren terugkomen tot 2-4. Maar een treffer van Robin Notenboom in de 65e minuut betekende de genadeslag voor Jonathan dat weliswaar nog een keer tot scoren wist te komen, maar op alle fronten in FC Driebergen haar meerdere moest erkennen.