• Jeroen van der Veer

Thomas de Kort is een druk baasje

DOORN Een wedstrijdje spelen, een team of drie trainen, penningmeester zijn van het jeugdbestuur en jeugdvoorzitter van de Doornse Hockey Club. Je kunt veel over Thomas de Kort zeggen, maar niet dat hij geen liefde voor zijn vereniging heeft. De 18-jarige hockeyer is een bezig bijtje en haalt plezier uit dingen regelen en zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. 

Jeroen van der Veer

 

Als de inwoner van Doorn gevraagd wordt voor een interview in deze rubriek, is een afspraak zo gemaakt. Praten over de vereniging doet hij graag en ondanks dat hij middenin een toetsweek zit, neemt hij alle tijd. ,,Ik speel hier sinds ik op hockey mocht en ben er nooit meer weggegaan", zegt hij vanuit een lege kantine, terwijl voor hem trainingen worden gegeven. 

Zelf is De Kort maar wat blij dat hij dit niet meer hoeft te doen. Niet omdat het niet leuk meer is, maar simpelweg omdat hij handen en benen te kort komt. ,,Tot vorig seizoen trainde ik meerdere teams. Nu ik jeugdvoorzitter ben geworden, heb ik besloten om dat niet meer te doen. Als ik iets doe, wil ik het goed doen en 100 procent geven. Als je te veel taken hebt, is dat niet meer mogelijk."

 

FEESTEN Wat is rustiger aan bij De Kort? Fluiten, het jeugdvoorzitterschap en zelf spelen. Een druk bestaan, zal je denken. ,,Dat valt wel mee. Zelf train ik twee keer in de week en speel ik op zaterdag. Fluiten doe ik op zondag en het voorzitterschap kan je grotendeels vanuit huis doen." Behalve de bijeenkomsten, want met zijn jeugdbestuur zit hij liever rond een tafel dan in een WhatsApp-groepsgesprek. ,,Dan kun je makkelijker de discussie aan. Of we vaak bij elkaar zijn? Dat valt mee. Alleen als we bezig zijn met een feest organiseren. Dan moet er wel het één en ander besproken worden."

VERTREK Want dat is de voornaamste taak die hij uitvoert als jeugdvoorzitter; feesten regelen. Door De Kort kwam bijvoorbeeld het C-diner terug en zijn er vier hockeyfeesten per jaar. Ook straks, als het eindfeest eind juni gegeven wordt. ,,Daar heb ik redelijk mijn handen van afgetrokken", is de verrassende mededeling van De Kort. ,,Doordat ik na dit studiejaar ga studeren in Enschede, ga ik ook de hockeyclub verlaten."

,,Daarom zijn er nu twee andere jeugdleden die het voortouw nemen bij het slotfeest en op die manier rollen zij het jeugdvoorzitterschap in", vervolgt de 18-jarige Doornaar. ,,Natuurlijk ben ik er op de achtergrond nog bij betrokken, maar niet meer zo nadrukkelijk als voorheen."

 

Dat hij door zijn naderende afscheid volledig vertrekt bij de vereniging, vindt De Kort jammer. Het vrijwilligerswerk deed hij met veel plezier en hij gaat de club dan ook missen. ,,Het is een kleine en warme vereniging. Iedereen kent elkaar. Daarnaast is vrijwilligerswerk doen echt heel leuk. Ook als je tiener bent. Je krijgt er zoveel waardering voor terug en dat terwijl je iets doet wat je zelf ook leuk vindt. Een win-winsituatie dus."

Label:

Clubgezichten