• Archief BDU Media

Tennistalent uit Leersum strijdt om wildcard ABN AMRO toernooi

LEERSUM Tijdens een spectaculaire Supermatch strijden de acht grootste tennisbeloftes van Nederland op 25, 26 en 27 januari in tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn om een wildcard voor het kwalificatietoernooi van de 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Sidané Pontjodikromo - het veelbelovende tennistalent uit Leersum - gaat op vrijdag 25 januari de strijd aan in de hoop op het World Tennis Tournament in actie te komen. De winnaar van de Supermatch wint bovendien een bedrag van 7.500 euro om te investeren in zijn tenniscarrière.

De Supermatch is een initiatief dat hoofdsponsor ABN AMRO heeft gelanceerd om buitengewoon gedreven sporters te steunen. De winnaar kan rekenen op een flinke carrière-boost: naast deelname aan het kwalificatietoernooi krijgt de winnaar ook een trainingssessie met een topspeler en een sessie met een topcoach. Vanaf komende vrijdag staat Pontjodikromo voor de uitdaging zich van een plaats voor de kwalificatie te verzekeren.

Sidané Pontjodikromo uit Doorn is één van de spelers die is geselecteerd door Richard Krajicek, toernooidirecteur van het ABN AMRO World Tennis Tournament en Paul Haarhuis, bondscoach van tennisbond KNLTB. Daarnaast zijn geselecteerd voor de Supermatch in Alphen aan de Rijn: Ryan Nijboer, Deney Wassermann, Daniël de Jonge, Zachary Eisinga, Amadatus Admiraal, Len Schouten en Jesper de Jong.

,,Met de deelname aan het kwalificatietoernooi en de geldprijs slaat de winnaar een dubbelslag voor zijn carrière", vertelt Richard Krajicek. ,,Met de Supermatch geven we deze acht tennisbeloftes een mooi podium waarmee ze zich verder kunnen profileren. De winnaar kan bovendien de geldprijs investeren in deelname aan buitenlandse toernooien of bijvoorbeeld een buitenlands trainingskamp, liefst met de eigen coach."