• Jeroen van der Veer

Robbers vindt warmte bij Blue Arrows

DRIEBERGEN Met zijn twee meter en zeven centimeter is Ronald Robbers een persoon die je niet snel over het hoofd ziet. Nu doet men dat bij basketbalvereniging Blue Arrows sowieso al niet snel, want de 52-jarige is een persoon met hart voor de vereniging.

Jeroen van der Veer

 

De dinsdagavond is zijn avond en tijdens het balspelletje kan hij volledig zijn ei kwijt. Naast actief lid is hij echter meer. ,,Als je ergens graag bent, dan ben je bereid een stapje harder te lopen. Dat is voor mij bij deze vereniging niet anders en met mij zijn er gelukkig meer betrokken mensen."

 

NIVEAU Terwijl Robbers net klaar is met een fanatieke training, stapt hij even weg bij de tafel achterin de kantine van Health Center Hoenderdaal. Dat is het thuishonk van Blue Arrows en na het sporten drink men altijd met een twintigtal leden een drankje. ,,Soms moeten ze hier achter de bar zeggen dat ze gaan sluiten. Dan hebben wij niet eens door dat het zo laat is." Op een rustig plekje vertelt de 52-jarige over zijn liefde voor de sport en voor Blue Arrows. ,,Vanaf mijn achttiende speel ik dit spel. Ik begon te laat om het hoge niveau aan te kunnen tikken, maar met mijn ruim twee meter kwam ik toch aardig ver. Toen ik eind jaren negentig in Driebergen kwam wonen, sloot ik eigenlijk vrijwel direct aan bij Blue Arrows."

Hij kwam echter niet alleen. Ook zijn vrouw werd spelend-lid en samen delen zij de passie voor de sport. ,,Ik was in Woerden basketbalscheidsrechter en ik floot een wedstrijd waarin zij speelster was. Inmiddels is zij mijn vrouw." Wie denkt dat Robbers alleen maar het balspelletje speelt en een drankje na afloop doet, heeft het mis. Sinds zijn komst bij Blue Arrows is hij vrijwel direct vrijwilligerstaken gaan doen. ,,Vooral op ICT-gebied", duidt de boomlange inwoner van Driebergen.

,,Zo heb ik hier de ondernemerskaart geïntroduceerd", gaat hij verder. ,,Je kunt bij sponsoren wel vragen om geld, maar dan krijg je direct een nee te horen. Met deze kaart krijgen leden vijf procent korting bij de desbetreffende ondernemer en gaat er vijf procent van het bedrag naar de vereniging. Een win-winsituatie voor iedereen, want je helpt de ondernemer ook aan zijn omzet."

 

LEDENAANTAL Daarnaast houdt Robbers zich bezig met alles wat binnen de club geautomatiseerd is. Daar hebben flink wat uurtjes ingezeten, maar dat deed hij met liefde. ,,Je wilt dat alles goed loopt en vanwege mijn werk ben ik er handig in. Dan is het toch een kleine moeite om het te doen?" Binnenkort hoopt hij op meer werkzaamheden, want als het aan Robbers ligt komen er veel leden bij. ,,Ik gun iedereen de warmte van onze vereniging. ,,We hebben een relatief kleine club van zo'n honderd leden. Vooral bij de senioren is men meer dan welkom."

Op de vraag hoe lang Robbers nog actief blijft bij Blue Arrows, begint hij te lachen. ,,Ik hoop zo lang mogelijk, ik heb het erg naar mijn zin."

Label:

Clubgezichten