• Pixabay

NOC*NSF maakt 5 miljoen vrij voor acute nood clubs en bonden

HEUVELRUG Sportkoepel NOC*NSF stelt een steunfonds van 5 miljoen euro beschikbaar om acute nood bij bonden en verenigingen te verlichten en hoopt op extra steun voor de sport van het rijk. Dat meldt dagblad Trouw.

,,Wij stellen vanuit onze eigen begroting zo'n 5 miljoen euro beschikbaar aan bonden en verenigingen die door corona in liquiditeitsproblemen komen. We zullen de bedrijven die als partner verbonden zijn aan NOC*NSF vragen of ze ons hierin steunen. Dan wordt het bedrag mogelijk nog hoger", zegt voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg.

BREEDTESPORT Het plan is volgens Van Zanen-Nieberg besproken met de directeuren van de aangesloten sportbonden. Het gaat niet om een lening die later terugbetaald moet worden. Het geld is vooral bedoeld voor de breedtesport en niet de professionele sport, aldus de voorzitter van de sportkoepel.

PROBLEMEN Van Zanen-Nieberg schat dat zo'n tachtig procent van de verenigingen en bonden betalingsproblemen krijgen. Verenigingen kunnen aankloppen bij hun eigen sportbond die vervolgens een beroep kan doen op het steunfonds. Ook bonden die zelf in acute nood verkeren, kunnen gebruikmaken van het steunfonds. ,,De bonden kunnen bij ons aangeven waar de acute problemen zich voordoen. Wij gaan kijken of we dan kunnen helpen."

NOC*NSF berekende vorige week dat de Nederlandse sport door het coronavirus 950 miljoen euro aan inkomsten dreigt mis te lopen. De sportkoepel riep de overheid op een noodfonds in het leven te roepen dat de enorme financiële gevolgen kan compenseren.

Label:

Coronavirus