• Bilaal Egberts (de meest rechtse in de groep) in actie voor The Pink Panthers.

    Privebezit

Even vragen aan: Bilaal Egberts van The Pink Panthers

DRIEBERGEN 'Even vragen aan' is een ludieke sportrubriek waarin spelers van diverse sportteams aan het woord komen. Ze beantwoorden niet-alledaagse vragen en bieden zo een inkijkje in hoe het er aan toe gaat in hun team. Deze keer worden de vragen gesteld aan Bilaal Egberst, speler bij The Pink Panthers.

Jeroen van der Veer

Egberts droomt ervan ooit voor het Nederlandse team uit te komen. Nu moet hij zich vooral focussen op het spelen bij The Pink Panthers. Bij deze vereniging uit Driebergen is Egberts op zijn plek. ,,Ik onder- of overschat niemand."

Een gezonde kantine of eentje die ook een vette hap verkoopt en waarom deze keuze? Een gezonde kantine én eentje waar je ook een patatje of een broodje hamburger kunt kopen van Erna en Bert.

Stel je was een dag van het andere geslacht, wat zou je die dag doen? Waarschijnlijk schrik ik gewoon heel erg als ik wakker word.

Welk dier zou je het liefst willen zijn? Een bizon; dan zou ik de tegenstander goed onderuit kunnen halen tijdens een rugbywedstrijd.

Waar word je het meest gelukkig van? Een lekker potje rugby én dat wij natuurlijk wel de winnaar zijn!

Welke website bekijk jij het meest? Ik bekijk vaak Youtube. Ik hou ervan om filmpjes te kijken, met name over auto's.

Aan welke trainer heb jij het meest te danken? Aan alle trainers eigenlijk wel: van iedereen heb ik veel geleerd. Hierdoor heb ik mijn spel steeds kunnen verbeteren; tot aan de senioren aan toe.

Met welke partner van een teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? Sorry, ik houd niet van beschuitjes… ;-)

Welk beroep zou je absoluut niet willen uitoefenen en waarom niet? Hovenier; ik heb geen groene vingers en zie dus niet of het een plant of onkruid is. Mijn moeder weert mij liever uit onze tuin.

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? Hmmmm, ik kan zo snel even niet iemand bedenken….

Als jij een topsporter aan jouw huidige team mocht toevoegen, wie zou je kiezen en waarom? Mathieu Bastareaud; Franse rugbyspeler. Hij is mijn favoriete speler, die we dit seizoen wel kunnen gebruiken.

Welke wedstrijd zou je zelf graag ooit een keer willen spelen? Een interlandwedstrijd in het Nederlands rugbyteam. Dat is echt mijn droom.

Welke wedstrijd zou je opnieuw willen spelen? De wedstrijd uit tegen RC Eindhoven 1, de enige wedstrijd die we gelijkspeelden tot de winterstop; 24-24.

Wie van jouw teamgenoten wordt het meest onderschat? Daar doe ik niet aan mee. Ik onder- of overschat niemand.

Welke vorm van kleedkamerhumor vind jij het mooist? Rugby-liederen zingen na een overwinning in ons blootje.

Wie is jouw favoriete amateursporter en waarom? Krijn Twight; hij heeft rugby-internationaal en op hoog niveau gespeeld.

Welke kantine vind je het gezelligste (op die van je eigen club na) en waarom? De kantine van RC Roosendaal: daar hebben we een klein feestje gevierd en waren we erg welkom.

Kies jij voor gekleurde sportschoenen of ga je voor de ouderwetse zwarte? I'm old fashion…the black ones.

Hoe ziet jouw ritueel er voor de wedstrijd uit? Opstaan met opzwepende en harde muziek, goed ontbijten, niet te veel praten, zorgen voor gezonde spanning en er dan vol voor gaan.

Welke teamgenoot zou jij onderuit halen als hij een tegenstander zou zijn? Ik kan niet kiezen, maar als ik dat toch moet, dan mijn mattie Jesse Dijkstra.

Welke sport zou je doen als je jouw huidige niet kon beoefenen? Powerliften en fitnessen.

En dan nu de laatste vraag. Op welke positie in het speelveld wil jij absoluut niet staan? Dan ga ik toch voor de positie full-back.