• Trainer DVSA Jan van Dalem

    Foto Van Denderen

Jan van Dalem terug op oude nest

AMERONGEN Voor zaterdag vierdeklasser DVSA zal komend seizoen een totale ommekeer moeten worden na een aantal op alle fronten mislukte seizoenen. Daarbij is een sportief schone taak weggelegd voor de nieuwe hoofdtrainer van de Amerongse formatie, Jan van Dalem. Een 'jongen' uit het dorp die na tal van omzwervingen weer terecht is gekomen op het oude voetbalnest, waar hij in zijn jeugdjaren en ook in de seniorentijd voetballend actief was.

Huub van Aerssen

Na zijn actieve voetballoopbaan trainde de 50-jarige Van Dalem enige jaren buurtgenoot HDS uit Leersum waarmee hij promoveerde naar de zondag derde klasse. Na een uitstapje bij DOVO, waar hij als assistent werkte onder Peter Viseé, volgden een tweetal jaren hoofdtrainer van vierdeklasser Kesteren, waarna DVSA zich bij hem meldde met de vraag of hij de selectie onder zijn hoede wilde nemen.

GESPREKKEN Van Dalem:,, Na een tweetal gesprekken en de toezegging dat aantal spelers aan de bestaande selectie zou worden toegevoegd, heb ik toegezegd en zal ik er alles aan doen wat in mijn macht ligt om DVSA de komende jaren naar een hoger niveau te tillen. Dat zal absoluut niet eenvoudig zijn en alhoewel de verwachtingen hooggespannen zijn, moeten we ook reëel blijven en zullen we halverwege de competitie de balans opmaken en waar mogelijk de beoogde doelstellingen naar boven of naar beneden bijstellen.

Met het huidige spelerspotentieel moeten we mee kunnen strijden in de top van de vierde klasse. En daar gaan we ook vol voor."

SELECTIE Kevin Kleinveld (keeper), Thom Wendling (keeper), Johan klomp (verdediger), Hidde Melles (verdediger). Yoni van Aagten (over van SVL, verdediger/middenveld), Bart Laponder (over van SVL, verdediger/middenveld), Matthijs Veldhuis (over van HDS, middenveld), Reinder Busstra (over van HDS, middenveld), Tijmen Stuut (middenveld), Elco van de Klift (over van HDS, aanvaller), Diede Hemelaar (aanvaller), Roy Meerwijk (over van HDS, middenveld/aanvaller), Tim Willemse (over van DOVO, aanvaller), Walter Vos (over van VRC, middenveld), Thijs Klopper (over van DOVO, middenveld), Mark van de Grift (verdediger), Mark van Bennekom (verdediger), Bram Kenson (eigen jeugdtalent, middenveld), Roy van den Hoek (eigen jeugdtalent, verdediger), Marten Busstra (middenveld/verdediger) en Adriaan Viegen (verdediger).

,,Met de komst van een aantal spelers van buitenaf zijn we als team zonder meer in de breedte sterker geworden. Het zal de komende weken moeten blijken of het er ook uit gaat komen. Die verwachting is er zeker." Assistent van Van Dalem is Gerrit van de Post en teamleider is Richard Hayes. Vincent van de Scheur, van Eck en Jolaila completeren de technische staf als respectievelijk assistent scheidsrechters en fysio.

INDELING Voor Jan van Dalem kwam de poule indeling (4e klasse H) enigszins verrassend over. ,,Ik had eigenlijk gedacht dat we zouden worden geplaatst in de 4e klasse F, waarin onder andere SVMM actief is. Toch hebben we in de huidige poule tal van clubs uit onder andere Elst, Rhenen en Veenendaal die voor sportief vuurwerk garant staan. We gaan voor een topklassering met als beoogde doel 'goud'. Niet eenvoudig, maar zeker haalbaar."