• Jeroen van der Veer

'Ik wil onder de mensen zijn'

DRIEBERGEN Als de klok 11.00 uur aangeeft, schuift Hans van Vugt nog even snel een doel over een bevroren FC Driebergen-hoofdveld. Natuurlijk weet de 69-jarige dat er een interview afspraak wacht, maar dit moest gewoon nog eventjes gebeuren. Het is typisch Van Vugt; geen dingen uitstellen die ook nu opgepakt kunnen worden.

Jeroen van der Veer

 

Voetbal, mensen en Van Vugt. Het is een combinatie die al jaren aan elkaar verbonden zijn. Eerst bij zijn eigen zaken, toen bij CDN en later bij FC Driebergen. Daarnaast houdt hij van de mentaliteit 'niet lullen, maar poetsen'. Is er iets wat gedaan moet worden, dan doet Van Vugt dit zelfs al zonder te vragen. Niet omdat men dit van hem verwacht, maar vooral omdat hij graag zelf alles oppakt.

ENERGIE ,,Heb ik van mijn moeder", bekent de inwoner van Driebergen. ,,Een van haar schitterende eigenschappen was alles met energie oppakken en anderen helpen. Gelukkig heb ik dat van haar meegekregen en sta ik ook zo in het leven."

 

WAAR NODIG Op de vraag wat Van Vugt allemaal binnen de vereniging doet, raakt hij maar niet uitgesproken. ,,Heb je even? Schoonmaken, zorgen dat de velden netjes zijn, jeugd ontvangen, scheidsrechters begeleiden, de wedstrijdsecretariaat... ach, laat ik maar stoppen. Zet maar in de krant dat ik inspring waar nodig." Elke dag is hij op de vereniging te vinden en dit gebeurt elke dag met evenveel liefde.

Hij wordt door sommige leden dan ook wel 'de baas van Driebergen' genoemd, maar dat vindt het voetbaldier te veel eer.

HETZELFDE DOEL ,,We zijn allemaal baas op de club en hebben allemaal hetzelfde doel. Driebergen naar een hoger niveau tillen. Niet alleen op het veld, maar ook zeker daar buiten."

MODDER Doordat Van Vugt iedere dag op de club is, ziet hij ook vaak wat de jongeren achterlaten. ,,Schandalig", wil hij toch even vermelden. ,,Wij haalden het vroeger niet in ons hoofd om modder op de kleedkamermuren te laten zitten. Lege flesjes gingen bij ons in de prullenbak. Dat is blijkbaar niet meer van deze tijd."

 

GOEDE DINGEN Enfin, daar wil Van Vugt liever niet over spreken. Het moet over goede dingen bij Driebergen gaan en die zijn er genoeg. ,,Daarom wil ik hier ook zo lang mogelijk actief blijven. In februari word ik dan wel 70, maar ik moet er niet aan denken dat ik thuis kom te zitten. Niet dat ik mijn vrouw niet lief vind hoor, maar ik zou mij vervelen. Ik wil onder de mensen zijn."

Ondanks dat de vereniging niet mag klagen over vrijwilligers, hoopt de 69-jarige dat er zich langzaam een opvolger aandient. ,,De vereniging bestaat langer dan ikzelf. Er moet dan nog zo'n gek zijn die zoveel tijd in de club wil steken en hopelijk meldt die zich snel. Dat zou voor mij een stukje rust geven, al moet ik er niet aan denken minder bij Driebergen te doen."

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Deze week Hans van Vugt van FC Driebergen.

Label:

Clubgezichten