• Foto Rinus van Denderen

HDS wil terug naar de derde klasse

LEERSUM Jacco Kampert, de 44-jarige hoofdtrainer van zondag vierdeklasser HDS, spreekt aan de vooravond van het seizoen 2017-2018 duidelijke taal: ,,Terugkeer naar de derde klasse is voor ons het ultieme doel. Niets meer en ook niets minder." Kampert die bezig is aan zijn derde seizoen bij de Leersumers weet dat hij daarmee de lat hoog legt, maar heeft er alle vertrouwen in dat de huidige selectie in staat moet worden geacht om binnen een jaar terug te keren naar het naast hogere niveau. 

Huub van Aerssen

 

Alhoewel HDS afgelopen seizoen degradatie naar de vierde klasse niet kon voorkomen, geeft Kampert aan dat de groep er, ondanks een enorme kater, op gepaste wijze mee is omgegaan. ,,De wijze waarop de spelers het hebben opgepakt en ook verwerkt is bewonderenswaardig te noemen. Ondanks het feit dat we het niet hebben kunnen redden is er nooit sprake geweest van enig 'gerommel' in de groep en is de huidige selectie nagenoeg gelijk aan die van afgelopen seizoen. Dat getuigt van groepsbinding, instelling en mentaliteit." 

 

DOELSTELLING Zoals al aangegeven is de doelstelling voor dit seizoen luid en duidelijk, 'Terugkeer naar derde klasse niveau'. Kampert zegt daarover het volgende: ,,De huidige selectie is in de breedte duidelijk sterker geworden. Slechts twee man zijn afgehaakt. Doelman Johan Versteeg is er vanwege blessureleed weliswaar mee gestopt, maar in nood kan er altijd een beroep om hem worden gedaan. Daarnaast heeft ook Daan Theunissen de groep verlaten. De komst van de 17-jarige Jasper van de Berg (verdediger en afkomstig van GVVV) en de eveneens 17-jarige Martijn Bouw (eigen opleiding) is een welkome aanvulling voor de selectie die volledig in tact is gebleven. Al met al een stabiele groep die inhoudelijk in staat moet worden geacht het gewenste doel te realiseren.''

 

SPELERSGROEP De negentienkoppige selectie van HDS bestaat in het seizoen 2017-2018 uit de navolgende spelers:

Verdedigers: Sander Nell, Benno van de Brink, Steven Marchal. Laurens Vernooij (aanvoerder), Bart Bruine, Jasper van de Berg en Dennis Prij. Keeper is Gerwin Loef, eventuele vervanger Johan Versteeg. 

Middenvelders: Kylia Meeuwis, Olaf Vernooij, Tom van de Lugt, Rudy Peter Hack en Ricardo van Boggelen.

Aanvallers: Wilco van Drie, Thijn Voogd, Laurens van Dijk, Martijn Bouw en Rick van Cooten. 

Naast hoofdtrainer Jacco Kampert is Hennie van den Bos de nieuwe assistent trainer: ,,Een rasechte Leersumer/HDS'er en oud eerste elftalspeler die weet hoe de zaken in elkaar steken", aldus een zeer contente Kampert. De verzorging is in handen van Peter van den Brink en Ron Knoop is net als afgelopen seizoen de teammanager. Chris Willemse is ook nu weer de assistent scheidsrechter. 

 

COMPETITIE INDELING HDS speelt dit seizoen in de zondag vierde klasse H, district West 1. Kampert: ,,Zeker geen eenvoudige poule met best wel wat lastige tegenstanders. Onbekend zijn voor mij Domstad Majella, DWSV, Rivierwijkers, UVV, VSC en de Dreef. Allen clubs uit Utrecht die wij in het verleden niet zijn tegen gekomen. Daarnaast is ook VEP uit Woerden een grote onbekende."

 

,,De groep meet haar verantwoordelijkheid pakken in aanvallend en voetballend opzicht. Veel beweging, ook zonder bal en tempo in het team staat garant voor het gewenste resultaat", aldus de slotwoorden van Jacco Kampert.