HDS gaat voor de 'play-offs'

LEERSUM Hij is nog maar 18 jaar en toch al een vaste basisspeler van HDS uit Leersum; Levi van de Grift. De verdediger mag eigenlijk nog bij de junioren spelen, maar trainer Jacco Kampert gaf hem de kans bij het eerste. Deze greep hij met beide handen en promotie naar de tweede klasse is nu het gezamenlijke doel.

Jeroen van der Veer

 

De rechtsbenige verdediger stond aan het begin van dit seizoen voor een lastige beslissing. Of spelen bij zijn vrienden in de A-categorie of knokken voor zijn kans bij de eerste achttien van de HDS-selectie. Hij besloot de gok te nemen en aan het begin van het seizoen kreeg hij van trainer Kampert te horen dat hij erbij zat. ,,Ik ben twee wedstrijden niet gestart, maar de rest heb ik alles gespeeld", aldus een bescheidde Van de Grift. ,,Dennis Prij raakte geblesseerd en daarna heb ik mijn kans gegrepen."

 

PLEK 4 Met Van de Grift in het hart van de verdediging kreeg de ploeg uit Leersum tot op heden 37 tegendoelpunten en scoorde het 41 keer. Hierbij zaten twee competitietreffers van de 18-jarige die met vrije trappen en corners mee naar voren gaat. ,,Ik knik wel eens een balletje binnen", lacht de verdediger.

Toch kan de grootste lach pas komen als 'zijn' HDS zich plaatst voor de nacompetitie. Daarvoor moet HDS echter wel op de vierde plaats zien te komen, een plek die nu wordt bekleed door het Amersfoortse VVZA. Twee weken geleden was VVZA zijn tegenstander en vooral in de eerste helft gaf het niet thuis. ,,We kwamen op een grote achterstand doordat we niet scherp waren. In de tweede helft bogen we het om en speelden we 3-3. Daardoor is het nu nog altijd spannend."

 

KNOKKEN Zondag speelde het gelijk tegen Roda'46, waardoor er nu nog enkel en alleen finales aankomen. Ook Van de Grift beseft dat. ,,We moeten nu laten zien hoe graag we willen promoveren. Het schema liegt er niet om. We krijgen alle sterke tegenstanders nog. Daar ligt misschien wel ons voordeel."

Daarmee doelt de laatste man op het feit dat er geknokt moet gaan worden. Iets wat aan HDS wel is toevertrouwd. ,,Mouwen opstropen en keihard werken. Daar ligt voor ons de basis en vanuit dat punt moeten we gaan voetballen. Wij kunnen het iedere tegenstander lastig maken, alleen dan moeten we het wel met z'n allen doen."

 

STAPPEN MAKEN Het is heldere taal van het HDS-talent die al zijn hele leven bij de club actief is. Natuurlijk heeft hij net als ieder persoon op zijn leeftijd ambities, maar eerst wil hij in Leersum nog meer laten zien wat hij kan. ,,We hadden dit jaar als doelstelling om te promoveren. Dat is nog altijd mogelijk, maar het wordt wel lastig. We hebben tegen de op papier mindere ploegen te veel punten laten liggen", legt Van de Grift de vinger op de zere plek. ,,Gelukkig is het nog altijd mogelijk en daar gaan we dan ook vol voor." 

Mocht het onverwachts niet lukken, dan moet volgend seizoen het jaar van HDS worden. ,,We hebben een jong elftal en daarin zit nog veel rek. Ook bij mijzelf. We zitten nog niet aan onze top."