• Jeroen van der Veer

'Goed dat ik straks echt fysiek weg ben'

DOORN In het hoofd van Simone ten Thij spelen duizend gedachtes. Niet over hoe ze haar vrijwilligerstaken bij hockeyclub Doorn kan invullen, maar hoe ze de verhuizing gaat regelen en ervaren. Op 31 december stapt ze met haar man en drie kinderen in het vliegtuig naar Marokko en zal ze daar een nieuw leven beginnen. Dat betekent wel dat ze haar hockeyclub achter zich moet laten. ,,En dat is lastig."

Jeroen van der Veer

 

WERK IN MAROKKO Aan haar sleutelbos zit de loper van het sportcomplex. Nagedacht over wanneer en waar ze deze moet inleveren heeft de inwoonster van Doorn nog niet. De 45-jarige zit, sinds bekend is dat haar Nederlandse vriend in Marokko werk heeft, met haar hoofd bij andere zaken. ,,Er komt zoveel op je af. Je moet van alles regelen en daar gaat veel tijd in zitten. Deels is dat fijn, want dan heb je niet zoveel tijd om stil te staan bij wat je gaat missen." Toch kijkt Ten Thij nog even om haar heen. Ze staat in een lege kantine van HC Doorn en dan is toch even het besef daar. Sinds 2008 is ze aan de club verbonden en bekleedt ze diverse functies. Van scheidsrechter tot bestuurslid, van voorzitter van de technische commissie tot het begeleiden van de trainers.

,,Het is maar goed dat ik straks echt fysiek weg ben, anders had ik dit nooit kunnen loslaten. Het is na mijn verhuizing van Utrecht naar Doorn echt mijn clubje geworden en dat ga ik missen."

MUZIEK Aanstaande vrijdag is het afscheidsfeest, al kreeg ze die dit weekend ook al een beetje. Tijdens haar laatste hockeywedstrijd werd ze blij verrast. ,,Opeens galmde er Marokkaanse muziek over het sportpark en was de kantine in die sfeer aangekleed. Prachtig, want dat geeft aan dat de club blij is geweest met je taken binnen de vereniging."

Als vrijwilliger maakte Ten Thij veel mee. Leuke, maar ook minder leuke dingen. ,,Als lid van de technische commissie heb je een brede rug nodig. Je kunt het eigenlijk nooit voor alle leden - maar vooral de ouders van leden - goed doen. Dat was soms lastig, maar ik heb altijd mijn uiterste best gedaan."

MOOIE MOMENTEN Een heel rijtje met mooie momenten soms Ten Thij op als haar gevraagd wordt naar de mooie momenten bij HC Doorn. ,,Doordat ik nooit nee zei, heb ik hier veel gedaan. Van velden keuren tot zorgen voor de ballen. Toch ben ik het meest trots op het feit dat we de projectgroep Visie 2015 zijn gestart. Daarmee hebben we ervoor gezorgd dat niet alleen de focus op de eerste teams kwamen, maar ook op de ploegen daaronder. Prachtig als je dan een meisje van de C5 naar de B1 ziet gaan."

Op 20 december vertrekt ze met haar gezin uit Doorn. Eerst even op wintersport, om vervolgens op 31 december het vliegtuig naar Afrika te pakken. ,,Bij de club zeiden ze al dat ik ook vanuit daar de indelingen kon maken. Ik verwacht dan ook straks nog regelmatig een telefoontje te krijgen."

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke donderdag in Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant. Tips? Mail de redactie: dekaap@bdu.nl ovv Clubgezichten

Label:

Clubgezichten