• Sebastiaan Bode

FC Driebergen op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

DRIEBERGEN Voetbalvereniging FC Driebergen en hoofdtrainer Raymond van der Kort hebben besloten niet voor een derde seizoen met elkaar verder te gaan. De beslissing is tot stand gekomen in samenspraak met Raymond, de spelers en de technische commissie, meldt het bestuur van de club.

Peter Dingemans: ,,Wij zijn met Raymond een nieuwe weg ingeslagen. Het jaar dat Raymond bij ons begon was er geen tweede selectie elftal en de doorstroming van de jeugd was minimaal. De opdracht was dit gat te repareren en weer een voltallige selectie op de been te brengen. Dat is gelukt. De selectie is een stuk breder geworden en bestaat nu voor een groot deel uit spelers die bij de club opgegroeid zijn, aangevuld met spelers die van buiten af komen."

Met betrekking tot de doorstroming van jeugdspelers heeft FC Driebergen een actieve en kwalitatief goede Voetbal Technische Commissie die investeert in trainers en ze de mogelijkheid biedt en stimuleert trainersdiploma's te halen. Met deze toename van het aantal vakkundige trainers worden jeugdspelers technisch steeds beter opgeleid, waarmee voor hen de mogelijkheid wordt gecreëerd om via het 2de team of direct in het eerste elftal door te breken. Het inpassen van enkele jeugdspelers in het 1ste elftal heeft onder Raymond inmiddels gestalte gekregen en zal naar verwachting in de toekomst vaker plaats kunnen gaan vinden."

Raymond van der Kort : ,,Met FC Driebergen ben ik twee jaar geleden een weg ingeslagen om organisatorisch en qua speelstijl stappen te zetten bij de selectie. Dat is goed gelukt. Dit seizoen hadden we een wat mindere start maar de laatste tijd gaat het een stuk beter. Ik had zelf twijfels of ik de juiste trainer zou zijn om volgend jaar nog een jaar voor de groep te staan en bij de club leefde dat ook. Bij twijfel moet je niet doorgaan en we waren er wat dat betreft snel uit. De komende maanden ga ik er samen met de groep alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen."

,,Met dank voor hetgeen Raymond heeft neergezet, is het aan een nieuwe trainer om op deze ingeslagen weg verder te gaan. Met de nieuwe multifunctionele accommodatie als uithangbord is FC Driebergen in alle opzichten klaar voor de toekomst", schrijft het bestuur.