• Foto Rinus van Denderen

'Doelstelling DVSA nog steeds haalbaar'

LEERSUM Terugblikkend op de eerste helft van de competitie is DVSA trainer Jan van Dalem gematigd optimistisch over het tot nu toe bereikte resultaat. Met nog een wedstrijd te gaan vóór de winterstop en een huidige zesde positie op de ranglijst is dat ook zeker nog geen reden om in vreugde uit te barsten. Toch is er bij de zaterdag vierdeklasser een opgaande lijn te bespeuren en zijn de door Van Dalem beoogde doelstellingen voor dit seizoen nog steeds bereikbaar. 

Huub van Aerssen

 

Over de start van de competitie is de Leersumse oefenmeester niet echt tevreden: ,,In de beginfase ontbrak het ons met regelmaat aan de juiste mentaliteit. Een absoluut vereiste om in deze competitie bovenin mee te kunnen doen. Iedere wedstrijd opnieuw zal er voor meer dan 100% gestreden moeten worden om een goed resultaat af te kunnen en willen dwingen.

De laatste drie wedstrijden heb ik die gedrevenheid wel gezien in de ploeg, wat mij sterkt in de gedachte dat er veel meer mogelijk is en we nog volop in koers zijn om aan het eind van de rit de beoogde doelen te bereiken. Met name in de laatste twee wedstrijden tegen Lienden en Ede/Victoria heb ik een team aan het werk gezien dat bereid is om tot het uiterste te gaan. Dat geeft vertrouwen en hoop in het verdere verloop van de competitie."

 

GESTELDE DOELEN Zoals voor aanvang van de competitie al door Van Dalem aangegeven, blijven de doelstellingen voor het seizoen 2017-2018 hard overeind en is er halverwege nog zeker geen sprake van bijstelling van die beoogde doelen: ,,We moeten met de huidige selectie kunnen meedraaien in de top drie. Als we de getoonde inzet en mentaliteit van de laatste wedstrijden kunnen doortrekken in het tweede deel van de competitie, dan bijven we meedoen in de strijd om de prijzen. In het belang van het team steeds opnieuw de mouwen opstropen en bereid zijn om tot het uiterste te gaan. Ik ben overigens de mening toegedaan dat uit de eerste zeven ploegen van de ranglijst de kampioen moet worden gezocht."

 

VOORUITBLIK Met betrekking tot het tweede deel van de competitie is Van Dalem duidelijk: ,,Zoals al aangegeven gaat het de laatste weken de goede kant op. Er is een stijgende lijn merkbaar in het team. Niet alleen qua werklust en inzet, maar zeker ook qua mentale instelling. Zoals het er nu uitziet kan ik na de winterstop ook weer beschikken over mijn beide verdedigers Yoni van Aagten en Adriaan van Viegen, die lange tijd aan de kant stonden vanwege blessureleed. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er in het tweede deel van de competitie met vol vertrouwen tegenaan te gaan. Eerst komend weekend nog even afrekenen met Achterberg, die als een lastige tegenstander mag worden aangemerkt." Van Dalem en DVSA lijken klaar voor een goede uitvoering van de tweede competitiehelft.