• Jeroen van der Veer

'De aanwezigen een lach bezorgen'

DOORN Geef Ellis Kraaij een bar en ze vermaakt zich als geen ander. De goedlachse inwoner van Doorn is een actieve vrijwilliger bij tennisvereniging Ludenti en elke dag opnieuw doet zij dit met veel plezier. ,,De mensen een lach bezorgen, is toch mooi? Als zij blij zijn, ben ik dat ook."

Jeroen van der Veer

 

Je doet Kraaij tekort om te denken dat zij enkel en alleen achter de bar staat. Zij is binnen de tennisvereniging een enthousiast en betrokken persoon, die zich graag laat zien en horen. Het is dan ook niet voor niets dat ze ook in het bestuur van de club zit.

Daarmee houden de taken van de vandaag 50 geworden Kraaij niet op. Zo is zij naast actief tennislid ook voorzitter van de barcommissie, houdt ze de boekhouding van de vereniging bij en regelt ze de contributie. ,,Best een rijtje, als je het zo zegt. Maar ach, ik krijg er energie van. Vind het leuk om te doen en ik help anderen ermee."

 

GRAPJE Ook haar man is regelmatig op de club te vinden en hij is de aanstichter van het Ludenti-virus in het gezin Kraaij. ,,Mijn partner woonde in Doorn en daarom kwam ik hierheen. Samen zijn wij bij Ludenti al flink wat jaartjes actief. Is toch mooi om dit samen met je man te kunnen doen? Het is naast mijn partner ook gewoon mijn maatje, dus wij maken er hier wel wat van." Ondanks al haar activiteiten op de tennisvereniging, vind Kraaij de plek achter de bar het leukst. Zelfs als het druk is en mensen ongeduldig zijn. ,,Dan maak je een grapje en is het ook weer goed. Of ik zeg dat ze dan zelf maar achter de bar moeten komen, als het ze te lang duurt. Wij zijn ook maar 'gewoon' mensen en doen ook ons best."

 

ACTIEF PERSOON Net zoals elke club, heeft ook Ludenti vrijwilligers nodig. Mensen als Kraaij zijn goud waard en daarom zoekt de vereniging vers bloed. ,,We zijn momenteel bezig met het vrijwilligersbeleid. Hier hebben wij veel kanjers rondlopen, maar soms vind ik het jammer dat men zichzelf niet aanmeld om zo nu en dan iets te doen. Hierdoor komt er veel druk op de personen die zich wel beschikbaar stellen en dat zouden wij graag willen verdelen."

Zelf is de tennisliefhebber maar wat blij dat ze zich in kan zetten voor de vereniging. Sowieso is Kraaij een actief persoon, want ook bij DEV Doorn is zij regelmatig te vinden om hand/ en spandiensten te verrichten. ,,Je leert mensen kennen, kunt lekker kletsen en kunt voor een ander iets betekenen. Er is toch nauwelijks iets mooiers?"

 

EEN LACH Als Kraaij gevraagd wordt naar het aantal uur die zij actief is voor Ludenti, moet ze flink rekenen. ,,Dat is verschillend. In het voorjaar zo'n 15 uur per week en de overige maanden een uurtje of vijf. Eigenlijk vind ik dat niet belangrijk, want ik doe het met plezier en ga met een lach naar de vereniging. Als ik de aanwezigen ook een lach kan bezorgen, is mijn dag ook helemaal goed."

In deze serie portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club.

Label:

Clubgezichten