• De korfballers van Dalto tijdens de slotdag van het afgelopen seizoen.

    J. Slettenhaar

'Dalto kiest voor weg der geleidelijkheid'

Korfballers
klaar voor
nieuw seizoen

DRIEBERGEN Korfbalvereniging Dalto is bezig met de voorbereiding op het nieuwe korfbalseizoen. Het mag bekend zijn dat de Driebergenaren een duidelijke doelstelling hebben: de Korfbal League moet weer worden bereikt, maar ,,Dat hoeft niet komend seizoen", zegt bestuurslid Ben Mansvelder. ,,Dalto kiest voor de weg der geleidelijkheid."

Danny van der Linden

Sinds de degradatie van Dalto, enkele jaren geleden, is de wens om te promoveren onevenredig groot. Dat beseft ook Ben Mansvelder zich. Toch viert realisme hoogtij bij de korfbalvereniging die in het verleden successen kende. ,,Met Barry Schep hebben we een trainer aangesteld die goed bij onze club past", vindt Mansvelder. ,,We willen onze jeugd kunnen inpassen binnen onze selectie en Barry is iemand die dat goed begrijpt en heeft bewezen dit te kunnen." Schep tekende bij Dalto een contract voor drie jaar. ,,Dat is ook een duidelijk signaal. We willen ook qua hoofdtrainer in een rustiger vaarwater terechtkomen. Want het zat ons de laatste tijd niet erg mee."

EIGEN JEUGD De vereniging nam afgelopen jaar wegens gezondheidsredenen afscheid van trainer Adriaan van Dijk. Ben Mansvelder weigert de aanstelling van Herman van Gunst een noodoplossing te noemen. ,,Dan doe je Herman geen eer aan, en die verdient hij wel", zegt de Driebergse bestuurder. ,,Herman was beschikbaar en de beste optie die we hadden. Ja, hij is een ander type dan Barry Schep. Maar Herman is wel echt een toptrainer met een prima staat van dienst. Bovendien durf ik hem een clubman te noemen."

Dalto heeft het budget voor de topsport verhoogd. ,,De afgelopen jaren hebben we flink in de jeugd geïnvesteerd. Zij moeten het de komende jaren gaan doen voor Dalto. De club heeft een goede aantrekkingskracht binnen de korfbalwereld. Sterke, ervaren, spelers als Mathijs den Ouden en Maarten Groot Hulze spelen ook komend seizoen voor Dalto en met Lotte Keuning kregen we versterking. Onze jeugd speelt op het hoogste niveau. We willen waar mogelijk de jeugd inpassen in onze selectie. Dat wil niet zeggen dat we geen sterke spelers van buitenaf willen aantrekken in de toekomst, maar van de acht moeten dat er misschien maximaal twee of drie zijn. Zeker geen acht. Dalto moet weer top worden met de eigen jeugd."

VRIJWILLIGERS Hoewel sportverenigingen overal drijven op vrijwilligers en veel verenigingen te maken hebben met een tekort aan krachten, ziet Dalto geen directe problemen. ,,Dalto heeft een peloton aan enthousiaste vrijwilligers", legt Mansvelder uit. ,,Natuurlijk kunnen sommige commissies nog wat extra handen gebruiken, maar we hebben het helemaal niet slecht voor elkaar bij deze club."

Al met al bruist Dalto aan de vooravond van de eerste helft van het veldseizoen van energie en positiviteit. Mansvelder:,,We hadden de groep voor onze selectie al snel compleet. Dat is iets om trots op te zijn. We zijn maar één speelster kwijtgeraakt, maar dat had niets met Dalto te maken. Zij koos om persoonlijke redenen voor Groen Geel. Dalto staat er gewoon goed op."