• Foto Van Denderen

'Aanscherpen van voetbalkwaliteiten'

LEERSUM Voor de 43-jarige hoofdtrainer van zondag derdeklasser HDS, Jacco Kampert, levert een terugblik in het afgelopen seizoen naast goede momenten, ook momenten op waar de gedreven oefenmeester een kritische toon laat horen. ,,Het is een plezierige groep spelers die veel potentie uitstraalt en barst van de voetbalkwaliteiten. Toch is dat er fgelopen seizoen niet helemaal uitgekomen en zullen we met name dit seizoen nog meer zelf het spel moeten gaan maken."

Huub van Aerssen

En verder: ,,Op tal van momenten was ons spel te grillig, waardoor we veel punten hebben laten liggen en wellicht een periode zijn misgelopen. Het uitbouwen en continueren van de speelstijl die ik voorsta (constant en aantrekkelijk spel vanuit een goede organisatie) staat komend seizoen centraal. Met de (voetbal)kwaliteiten en de leergierigheid binnen de groep behoort dat zeker tot de mogelijkheden en zullen we de lat ook dit seizoen hoog leggen."

Voor Jacco Kampert betekent dat dat hij dit seizoen als doelstelling heeft een stabiele middenmoter te worden die uiteraard is terug te vinden in het linkerrijtje 'met de punt naar boven gericht'. ,,We zijn ten opzichte van vorig seizoen zeker een stapje verder in de ontwikkeling, waardoor de gegeven doelstelling zeker niet utopisch maar reëel mag worden genoemd. Naast een stevige middenmoter is het gokken op een periode en zullen we halverwege de competitie kijken hoe we er voor staan en of we naar boven of naar beneden moeten gaan bijstellen."

SELECTIE ,,Alhoewel we geprobeerd hebben om vanaf 'buiten' versterking aan te trekken is dat niet gelukt en ben ik van mening dat een zondagcompetitie spelers er van weerhoudt om in te stappen. Wat dat betreft is dat in de zaterdagcyclus eenvoudiger. Dat betekent dat we in de huidige selectie een zevental talentvolle A-junioren hebben ingebouwd, waar ik in de nabije toekomst veel van verwacht. Of dat er dit seizoen al uit gaat komen zullen we moeten afwachten", aldus Kampert. Met het vertrek van spelers als Reinder Busstra en Roy Meerwijk (beiden naar DVSA) en de door omstandigheden gestopte spelers Dennis Prij, Steven Marchall en Jasper van Dam, een beste aderlating voor Kampert. ,,Toch is de basis goed te noemen en zullen we moeten afwachten hoe de jonge talenten zich gaan ontwikkelen de komende tijd. Ik heb daar alle vertrouwen in."

Selectiespelers: Johan Versteeg (keeper), Gerwin Loef (keeper), Benno van de Brink (verdediger), Levi van de Grift (1e jaars/verdediger), Laurens Vernooy (verdediger), Bart de Brijne (A-junior/verdediger), Sander Nell (1e jaars/verdediger), Carl Merkens (1e jaars/verdediger), Tom van der Lugt (verdediger), Rudy Hack (middenveld), Sebastiaan van den Berg (A-junior/middenveld), Olaf Vernooy (middenveld), Kylian Meeuwisz (A-junior/middenveld), Ricardo Boggelen (middenveld), Mark van Woudenberg (middenveld), Daan Teunissen (1e jaars/middenveld), Wilco van Drie (aanvaller), Nick de Rooij (aanvaller), Rick van Cooten (aanvaller), Thijn de Voogd (A-junior/aanvaller) en Laurens van Dijk (aanvaller). De technische staf bestaat naast hoofdtrainer Jacco Kampert uit teamleider Ron Knoop, assistent scheidsrechter Chris Willemse en verzorger Marloes Crye.

INDELING Voor HDS mag het verblijf in de 3e klasse D als niet eenvoudig worden genoemd.

,,Een sterke poule met tal van titelkandidaten, fysiek sterke ploegen en een aantal aardige streekderby's. Van meet af aan bij de les blijven en het 'koppie' er bij houden", aldus Jacco Kampert.