• Aan de slag met je huis

Nederlanders gaan massaal klussen in de vakantie

Dankzij de coronacrisis zijn veel vakanties – al dan niet noodgedwongen – geannuleerd. Veel mensen hebben de kosten van de vakantie al teruggeboekt gekregen van het reisbureau, waar anderen juist gekozen hebben voor een voucher om die later dit jaar of volgend jaar te gebruiken. Een deel van de Nederlanders heeft besloten om de vakantie in eigen land door te brengen. Moet je nog boeken? Dan ben je waarschijnlijk te laat. De populaire bestemmingen zijn inmiddels al volgeboekt. Wellicht een goed moment om aan de slag te gaan met je huis?

Drie redenen om aan de slag te gaan met je huis

De zomervakantie staat voor de deur. Nu veel mensen niet op vakantie gaan, betekent dit dat er meer geld beschikbaar is. Tijd is er ook meer dan genoeg met de lange zomerdagen die eraan komen. De derde reden waarom veel mensen aan de slag gaan met het huis, heeft te maken met quarantaine. Heb je veel meer tijd doorgebracht in huis dan normaal, dan is de kans groot dat het tijd is voor een verandering. Of het is hoog tijd om aan de slag te gaan met die klusjes die zijn blijven liggen – of wellicht wil je na het coronatijdperk ook thuis blijven werken en heb je een kantoor aan huis nodig.

Wat de reden ook is, het is verstandig om nu alvast een planning te maken. Maak een lijst met alle klusjes die gedaan moeten worden en het aantal uren dat je hiervoor nodig hebt. Beraam ook alvast een prijs en het totale budget, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn.

En de coronamaatregelen?

Wil je aan de slag met je huis maar ben je tegelijkertijd ook nog wat voorzichtig met betrekking tot corona? Maak dan een goede planning. Wanneer je alle benodigdheden in één keer kunt halen, hoef je niet elke dag tal van winkels in voordat je verder kunt. Let er ook op dat je veel via het internet kunt doen. Zoals materialen, gereedschappen en online verf kopen.

Heb je extra handen nodig? Schakel dan gerust experts in. Zij weten waar zij op moeten letten en welke richtlijnen opgesteld zijn door de Nederlandse overheid. Op die manier kan er gewoon gebouwd, geklust en gerenoveerd worden aankomende zomermaanden, zodat je eindelijk kunt doen wat je nu al maandenlang uit hebt moeten stellen.