Ontdek de slaapkamertrends van deze winter

15-11-2019, 12:02 |Van onze partner

Iedereen zorgt ervoor dat zijn huis sfeervol aanvoelt, maar regelmatig wordt de slaapkamer vergeten. Deze ruimte verdient net zoveel aandacht als de rest van je huis. Met een mooie inrichting creëer je een oase van rust waar je iedere avond met plezier naar terugkeert. Wil je wat inspiratie opdoen voor de inrichting? Hier vind je de belangrijkste slaapkamertrends van deze winter.

Een knus werkhoekje
Niets oogt zo luxe als een slaapkamer met een eigen boekenkast en werkhoekje. Geef je slaapkamer een klassieke uitstraling door boekenkasten in te bouwen, het liefste van de grond tot aan het plafond. Plaats hiertussen een elegant bureau, gedecoreerd met stijlvolle planten en fotolijstjes met kunst. Heb je onvoldoende ruimte voor een werkhoek? Overweeg dan om een kunststof dakkapel te plaatsen. De kosten van een dakkapel zijn zeker de moeite waard wanneer jij elke ochtend wakker wordt met uitzicht over je eigen luxe bibliotheek.

Botanische invloeden
Planten en bloemen zijn niet weg te denken uit hedendaagse interieurs. Ze houden je woning speels, knus en brengen een warme uitstraling met zich mee. Toch denken weinig mensen eraan om planten in de slaapkamer te plaatsen. Dat is zonde, want ook deze ruimte is de perfecte locatie voor een urban jungle. Hang planken aan de muur met mooie hangplanten, of plaats kleine vetplantjes op je nachtkastje. Pak helemaal groots uit door je muren te behangen met een bloemen- of plantenpatroon.

Gouden accenten
Wil jij je elke ochtend koning te rijk voelen? Dan is goud onmisbaar in je slaapkamer. Deze kleur is ontzettend trendy en gemakkelijk te combineren. Ga voor een hoofdbord met een gouden decoratie, of koop nachtkastjes met goudkleurige pootjes. Bij deze trend is het belangrijk om niet alles uit de kast te halen. Verwerk een paar subtiele gouden details in je slaapkamer en het resultaat zal ontzettend stijlvol zijn.

Kunst aan de muur
Moderne slaapkamers zijn niet compleet zonder mooie kunst. Zorg ervoor dat je minstens één blikvanger in de kamer plaatst. Wat dacht je van een prachtig schilderij om boven je bed te hangen? Of versier een leeg hoekje met een bijzonder sculptuur. Zorg er wel voor dat de kunstwerken niet te druk en opvallend zijn. Je slaapkamer is nog altijd een rustige plek waar je moet kunnen ontspannen. Ga dus voor zachte kleuren en subtiele vormen.