Het Zweedse overhemden merk Eton

02-04-2020, 07:50 |Van onze partner

Het merk Eton shirts is een luxe merk dat afkomstig is uit Zweden. Het merk Eton overhemden bestaat al sinds 1928 en staat bekend doordat zij voor het vervaardigen van hun shirt uitstekende materialen gebruiken, waardoor de shirts heel lang mee gaan. Men zegt ook “eens een Eton drager, altijd een Eton drager”. Benieuwd naar hoe het merk overhemden is ontstaan en deze status heeft gekregen? Lees dan snel verder. 

Eton Shirts sinds 1928
Het merk Eton bestaat al sinds 1928, en stond eerst bekend onder de naam Syfabriken Special (The Special Sewing Factory). Het merk werd opgericht door David en Annie Pettersson, en het begon met het maken van kleding voor mensen uit het dorp. De originele fabriek en het toenmalige hoofdkwartier van het modemerk bevonden zich in Gånghester in Zweden. Hier werden de allerfijnste overhemden gefabriceerd voor de moderne man. Het shirt kwam pas in 1950 buiten Zweden terecht. Een verkoper nam het overhemd mee naar het buitenland, waarna het internationale succes begon. Tegenwoordig is Eton een wereldwijd shirtmerk dat in meer dan 50 landen wordt verkocht - en vaak in de meest exclusieve winkels in onder meer New York, Sydney, Beijing, Rome en Moskou. Eton klinkt Engels, maar heeft haar roots stevig in Zweden. Net als het Amerikaanse Arrow legt Eton zich vrijwel volledig toe op het maken van overhemden in de hoogste kwaliteit. Zowel in de modewinkels als online bij vertrouwde leveranciers en handelshuizen.

Hoe worden de Eton shirts geproduceerd
De Eton shirts worden voornamelijk geproduceerd in Roemenië, maar worden ook in Zweden, Litouwen en Estland gemaakt. Het shirt legt een hele weg af voordat het gedragen wordt door de consument. Het katoen komt uit de VS en Egypte. Egyptisch katoen is één van de beste katoensoorten van de wereld. Het katoen komt aan in één van de beste weverijen van Italië, Egypte, Turkije en Zwitserland. Hier wordt het katoen gesponnen en geverfd. Hierna wordt het product naar Italië, Zwitserland of Duitsland gestuurd, zodat de stof behandeld kan worden met een speciale finish. Het eindproduct wordt vervolgens afgewerkt tot een uniek Eton shirt in een van de eerstgenoemde landen. 

Omdat Eton haar naam graag hoog wilt houden, voelt zij zich als shirtspecialist verantwoordelijk voor het immer monitoren van het productieproces. Accountmanagers van Eton plannen wekelijks bezoekjes in om langs te gaan bij de leveranciers om samen de kwaliteit te kunnen waarborgen. Alle leveranciers tekenen een conduct of code waarin ethische kwesties en de werkcondities zijn vastgelegd. In een Eton shirt zal je ook nooit ‘made in een Aziatisch land’ tegenkomen. Ook worden er mysteryshoppers ingezet voor de laatste check bij leveranciers. 

De 3 collecties van Eton
Evening:
de Evening collectie van Eton typeert zich aan de eigentijdse stijl en klassieke elegantie. Bij uitstek geschikt voor een grootse moment zoals een gala of bruiloft. De collectie bestaat uit traditionele shirts en smoking shirts gemaakt van exclusieve materialen met de mooiste texturen. 

Green: de Green collectie van Eton is opgebouwd uit onbehandelde en ruwere stoffen met verschillende wevingen zoals een Eton overhemd met een Oxford weving. De overhemden uit de Green collectie typeren zich als ‘casual overhemden’. Eton geeft casual een nieuwe twist. Een unieke en innovatieve collectie voor een persoonlijke stijl.

Unbottoned: Unbuttoned is een onderdeel van the Eton Collection van gestijlde overhemden voor een relaxte gelegenheid, of dit nu zakelijk of casual is. De shirtjes worden gemaakt van dezelfde hoge kwaliteit stoffen en zoals Eton het stelt "You don’t need to settle for less just because you are settled to relaxed – unbutton and lose the tie without losing class".

De verschillende modellen van het merk Eton

De Eton shirts zijn verkrijgbaar in vier verschillende pasvormen om iedere man te voorzien van de juiste pasvorm. Een Eton super slim fit of slim fit voor de slankere man (taille veel kleiner dan borst), een Eton contemporary/modern fit voor de moderne licht slanke man (taille net iets kleiner dan borst) en een Eton classic fit voor een meer recht model.

  • Eton Super Slim Fit, slank model (zeer getailleerd)

  • Eton Slim Fit, getailleerd model (getailleerd)

  • Eton Contemporary Fit, pasvorm van gemiddelde grootte, met eigentijdse uitstraling (modern fit, licht getailleerd)

  • Eton Classic Fit, model voor de grote omvang, te verkrijgen in grote maten (recht model)

Mocht jij na het lezen geïnteresseerd zijn in een Eton overhemd? Kijk dan op de website overhemden.com. Deze webshop heeft bijna 250 verschillende soorten Eton overhemden op de website staan. Van business overhemden tot casual overhemden. In alle verschillende soorten pasvormen, maten en collecties.