Doorn groen houden middels elektrisch rijden

31-03-2020, 15:28 |Van onze partner

Vlakbij de Utrechtse heuvelrug ligt het stadje Doorn. Een stad die vroeger een bloeiende wol- en textielindustrie had welke werd opgevolgd door een actieve sigarenindustrie. Beide zijn echter gedurende de jaren verdwenen. Nu zit Doorn vol enthousiaste duurzame ondernemers die er maar wat graag alles aan doen om hun bedrijf zo duurzaam en groen mogelijk te laten functioneren. Dat betekent ook dat er wordt gekeken naar het elektrische rijden en haar voordelen. Alhoewel die voordelen zijn inmiddels wel bekend. De grote vermindering in CO2 uitstoot doet menigeen bijna van zijn stoel vallen en is een van de grootste redenen om over te stappen op elektrisch. Daarnaast rijdt het ook fijn en kun je gemakkelijk opladen bij de openbare laadpalen.

Opladen bij openbare laadpalen
Dat laatste is met hulp van de subsidie van de gemeente op gang gekomen. Doordat ook de Nederlandse regering het elektrische rijden wil stimuleren is er gedurende de laatste jaren een hele vooruitgang geboekt op het aantal openbare laadpalen door het land. Daarnaast wordt er ook geen wegenbelasting belast als je met een elektrische auto rijdt. Ook in Doorn staan openbare laadpalen en wanneer die er nog niet zijn, kun je deze via de gemeente aanvragen.

De oude auto naar de autosloperij om te recyclen
Misschien rijd je eigen auto nog perfect en heb je helemaal geen nieuwe auto nodig. Toch knaagt misschien de wil om ook te investeren in groen Nederland en in het milieu. Doorn ligt immers te midden van prachtig natuurschoon. Gelukkig kun je je auto kwijt bij een autosloperij in Doorn die bijna alles van je oude auto recyclet. Bovendien krijg je nog een eerlijk prijs voor je auto ook, welke je in je nieuwe duurzame auto kunt investeren. Het oude materiaal van je vorige auto wordt weer hergebruikt en overtollig materiaal wordt gesmolten tot nieuwe grondstoffen, zodat daar ook geen natuur voor aangeboord hoeft te worden. Hier kun je lezen wat een autosloperij precies doet.

Genieten in je elektrische auto
Eenmaal een elektrische auto in bezit betekent heerlijk genieten van de mooie natuur, terwijl je geen overdosis aan afvalstoffen in het groen achterlaat. Hoe leuk is het om eindelijk ook eens aan zo een laadpaal op te laden en de tankstations verleden tijd te laten zijn. Dat worden wellicht een aantal vreugderitjes om Veenendaal heen, om de nieuwe aanwinst eens goed uit te proberen.