• Stichting Park Boswijk

Senioren Park Boswijk zijn dankbaar, ondanks sociaal isolement

DOORN Ze zitten in een sociaal isolement, de bewoners van Park Boswijk in Doorn. Bezoek is niet welkom en de gezamenlijke activiteiten zijn afgelast. Maar de bewoners zijn dankbaar, zo bleek vandaag. Bij de hoofdingang hing vandaag een groot spandoek voor het personeel van Park Boswijk.

Park Boswijk is als woonlocatie voor senioren, een plaats waar zeer zorgvuldig wordt omgegaan met de risico's van besmetting met het coronavirus. Juist voor deze bewoners van de Utrechtse Heuvelrug kan besmetting fatale gevolgen hebben. Dat wordt niet onderschat door de bewoners en medewerkers van deze serviceflat.

MAATREGELEN Het restaurant in Park Boswijk, de sociale ontmoetingsruimte, werd gesloten vóór dat de overheid horecasluiting verordende. De bewoners kunnen voor warme en vers bereide maaltijden gebruik maken van de bezorgservice aan huis die al gebruikelijk was. Het is weliswaar niet gezellig om alleen te eten, maar wel zo praktisch.

De zorg en huishoudelijke hulp bij bewoners thuis wordt geleverd. Het zelfde geldt voor technische hulp aan huis, voor zover dat noodzakelijk is. Dat bewoners dankbaar zijn voor de inzet van de (zorg-)dienstverleners in Park Boswijk laat een spontaan spandoek bij de hoofdingang zien. Het initiatief wordt zeer gewaardeerd. In Park Boswijk wordt dringend geadviseerd om geen bezoekers te ontvangen.

SOCIAAL ISOLEMENT Het ontbreken van de gebruikelijke ontmoetingsruimte, geen activiteiten, geen bezoek van buiten Park Boswijk én voor veel senioren onbekendheid met social media, brengt een ander risico met zich mee; sociaal isolement. De dienstverlenende organisatie is op zoek naar mogelijkheden om bewoners niet te laten verkommeren in eenzaamheid. Eén van de initiatieven is een sociaal 'spreekuur' waarmee bewoners telefonisch een praatje kunnen maken met een medewerker van Park Boswijk.

Label:

Coronavirus