• BDUmedia

RIVM: Weer nieuwe coronabesmettingen op Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG Het aantal corona-besmettingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is in vergelijking met gisteren toegenomen. Volgens het RIVM zijn er nu 28,3 op de 100.000 inwoners positief getest op corona. Omgerekend komt dat neer op 14 personen, dat waren er zondagmiddag nog 12.

Sinds woensdag zijn er landelijk gezien 547 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 4749. 

OVERLEDEN Er zijn sinds de vorige update (zondag) 34 patiënten overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 55 en 97 jaar. 

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1558 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid Holland (647) en Noord-Holland (600).

DE CIJFERS De RIVM is sinds afgelopen week anders gaan testen; het streven is niet langer zoveel mogelijk mensen te testen, maar vooral nog de ernstiger gevallen. Dat betekent dat lang niet iedereen die het virus heeft wordt getest en dus dat het daadwerkelijke aantal besmettingen waarschijnlijk hoger.

Label:

Coronavirus