• Tumisu (pixabay)

RIVM: opnieuw meer Heuvelruggers positief getest op corona

HEUVELRUG Het aantal positief geteste mensen met corona in de gemeente Utrechtse Heuvelrug blijft oplopen. Volgens het RIVM zijn er nu 22 mensen positief getest op corona in Utrechtse Heuvelrug, 5 meer dan gisteren. Dat bleek vrijdagmiddag uit de nieuwste cijfers.

Landelijk gezien kwamen er 1172 gemelde positief geteste patiënten bij waardoor het totaal op 8603 is gekomen. Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis steeg met 349 tot 2500 en er overleden het afgelopen etmaal 112 mensen aan corona, waardoor het totaal nu op 546 mensen staat.

Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames lijkt wat minder snel toe te nemen.

Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan volgens het RIVM over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.

PROVINCIES De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2488 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief  geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1249) en Noord-Holland (1235).  In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. Dit geldt ook voor de provincie Gelderland.

In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 83 en 81 positief geteste personen.

Label:

Coronavirus