• pixabay

RIVM: Lichte stijging van aantal coronapatiënten in gemeente Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG In totaal 15 personen zijn ernstig ziek geworden van het coronavirus in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dat is een lichte stijging ten opzicht van gisteren, toen meldde het RIVM 28,3 ernstig zieken per 100.000 inwoners, dus 14 personen in de Utrechtse Heuvelrug.

De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken, meldt het RIVM. ,,Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke  afvlakking."

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.

Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven. Daarom is nu een nieuwe grafiek opgenomen waarin het aantal overleden patiënten is weergegeven naar de dag van overlijden.

AANTALLEN Het totaal aantal gemelde patiënten: 6412 (852 erbij in de afgelopen 24 uur); het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 356 (80 erbij) en het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen (is geweest) in het ziekenhuis: 1836 (341 erbij)

Directeur Jaap van Dissel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) sprak woensdag een voorzichtige positieve prognose uit in de Tweede Kamer.

ERNSTIGER GEVALLEN De RIVM is sinds het begin van de uitbraak anders gaan testen; het streven is niet langer zoveel mogelijk mensen te testen, maar vooral nog de ernstiger gevallen. Dat betekent dat lang niet iedereen die het virus heeft wordt getest en dus dat het daadwerkelijke aantal besmettingen ongetwijfeld hoger ligt.


 

In onderstaande grafiek is te lezen hoe het aantal geregistreerde besmettingen met het nieuwe coronavirus zich in onze - en buurgemeenten ontwikkelt.

 

Onderstaande grafiek toont hoe het aantal geregistreerde besmettingen, overledenen en ziekenhuisopnames zich tot nu toe landelijk ontwikkeld heeft.

 

Deze grafieken worden continu up-to-date gehouden en kunnen daardoor afwijken van de cijfers genoemd in het artikel. Er zijn ook een aantal patiënten waarvan de woonplaats (nog) onbekend is.

Label:

Coronavirus