• Pete Linforth Pixabay

Corona bereikt Utrechtse Heuvelrug: één persoon besmet

HEUVELRUG Het coronavirus heeft nu ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug bereikt. Eén inwoner van Leersum is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Dit is donderdagavond vastgesteld door het RIVM en vrijdagmiddag bekend gemaakt.

Het betreft een man die een link heeft met een ander persoon bij wie al eerder een besmetting is vastgesteld. Hij zit samen met zijn partner in thuisisolatie. GGD regio Utrecht brengt in kaart met wie de patiënt contact heeft gehad door middel van contactonderzoek.

NEDERLAND In totaal is het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land sinds donderdag met 46 nieuwe patiënten gestegen tot 128 gevallen. De man die vrijdag overleed, is meegeteld, meldt het RIVM.

Van de nieuwe patiënten liggen er vijf in het ziekenhuis. De overige nieuwe patiënten zitten in thuisisolatie.

101 patiënten zijn volgens het RIVM of in het buitenland besmet geraakt of hadden contact andere besmette mensen. Bij de andere gevallen is dat nog niet vastgesteld.

* Dit bericht wordt nog aangevuld.

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: dekaap@bdu.nl

Label:

Coronavirus