• Pete Linforth Pixabay

Bel GGD bij vragen over corona-virus

HEUVELRUG Het corona-virus is de afgelopen weken steeds meer in het nieuws gekomen. Nu Nederland sinds vanochtend twee besmette inwoners heeft, is dit het gesprek van de dag. Voor vragen over corona kan iedereen terecht bij de regionale Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst (GGD).

,,Wij houden de situatie goed in de gaten. Bij een melding van mogelijke besmetting gaan we naar de persoon toe en testen we of er sprake is van het corona-virus. Als dat zo is, wordt gehandeld volgens de landelijke richtlijnen, zoals ook in Tilburg is gebeurd. Ook gaan we na met wie degene in contact is geweest de afgelopen tijd", legt een woordvoerder van de GGD uit. Van verdere voorzorgsmaatregelen is momenteel nog geen sprake. ,,We zetten in op het informeren van zorginstellingen, gemeenten en ziekenhuizen, zodat zij voorbereid zijn. Vooralsnog is het niet nodig om meer te doen dan dat." 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert dagelijks op haar website de laatste stand van zaken in Nederland. Ook is daar uitgebreide informatie te vinden over het virus en worden tips gegeven. 

Het coronavirus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met deze ziekte hebben koorts en luchtwegklachten. Denk hierbij aan hoesten en kortademigheid. De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat één ziek persoon gemiddeld twee andere personen kan besmetten. Hoe zieker iemand is, hoe meer hij het virus verspreidt. 

Adviezen om verspreiding te voorkomen (RIVM):

1. Was je handen regelmatig 

2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog 

3. Gebruik papieren zakdoekjes 

Meer informatie over het corona-virus is te verkrijgen bij RIVM, via tel. 030-2749111 en www.rivm.nl en via de regionale GGD, tel. 030-6086086. De informatielijn voor vragen over het coronavirus is vanmiddag geopend. Dat nummer is 0800-1351, meldt het ministerie van Volksgezondheid. 

Label:

Coronavirus