• ..

Aantal ernstige coronabesmettingen Utrechtse Heuvelrug stijgt fors

HEUVELRUG Het aantal ernstige coronabesmettingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug stijgt fors. Volgens het RIVM zijn op dit moment 22.,2 op de 100.000 inwoners positief getest op corona. Donderdag waren dat er 16.2. Omgerekend komt dat neer op 12 personen.

Sinds gisteren zijn landelijk 573 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4204. 

Er zijn sinds de vorige update 43 personen overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 988 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

DE CIJFERS De RIVM is sinds afgelopen week anders gaan testen; het streven is niet langer zoveel mogelijk mensen te testen, maar vooral nog de ernstiger gevallen. Dat betekent dat lang niet iedereen die het virus heeft wordt getest en dus dat het daadwerkelijke aantal besmettingen waarschijnlijk hoger.

Label:

Coronavirus