• Jan Slettenhaar

Ondernemer van het Jaar: Dit zijn de finalisten

HEUVELRUG De negen finalisten van de Ondernemer van het Jaar verkiezing 2019 op de Utrechtse Heuvelrug zijn bekend. De gelukkige ondernemers kwamen maandagochtend op uitnodiging van jurylid Wim van Vliet bijeen op Accountantskantoor Van Ree om elkaar te feliciteren. Op 24 maart worden drie winnaars verkozen op een feestelijke avond in Parc Broekhuizen in Leersum.

Gizella Komondy

Maandag 13 januari presenteerden 15 genomineerden zich met een korte pitch aan de onafhankelijke jury. Juryleden notaris Gijs Alferink, voormalig Ondernemer van het Jaar Roeland Smits en directeur van Van Ree Accountants, Wim van Vliet beoordeelden de kandidaten op ondernemerschap, voorbeeldfunctie, organisatie, lokale betrokkenheid, vitaliteit, en continuïteit van de onderneming. Na rijp beraad kozen ze eind vorige week negen finalisten.

STARTERS In de categorie 'Starters' nemen MindShare, Sansoma en Partners in Ambacht het tegen elkaar op. André Vermaat en Edward Lind van MindShare helpen organisaties te transformeren en een duurzame balans te vinden tussen output en menselijke input. Instituut Sansoma biedt diensten die gericht zijn op het vergroten van lichaamsbewustzijn en het versterken van het 'Wel Zijn'.

Oprichtster Marjolein van Belle helpt mensen hun zelfbewustzijn te vergroten, gevoelens te verdiepen en innerlijke kracht te versterken. Partners in Ambacht, Dorien Schults en Mirjam Verhoef, verhuren ruimte in hun winkel aan kunstenaars en ambachtslieden. Zij kunnen vier weken lang hun werk exposeren en verkopen. Daarna wisselen de exposanten hun werk, zodat de winkel de bezoeker blijft verrassen met nieuwe, handgemaakte producten.

KLEINE ONDERNEMERS De Maarnse Slagerij, De Kleurenwaaier en De Mol DrankenSpecialist zijn finalisten in de categorie ZZP-ers en kleine ondernemers. Gerard Hardeman runt de slagerij samen met zijn vrouw, dochters en zijn vader. Hij verkoopt streekproducten onder de naam 'Heuvelrugvlees' en staat bekend als de slager die de lekkerste gehaktballen maakt. De zussen Tertia en Hendra Huyser van de Kleurenwaaier vinden het een uitdaging om mensen te blijven verrassen met hun kleur- en interieuradviezen. Met veel persoonlijke aandacht geven ze advies op maat over verf, behang, gordijnen en vloeren. Rogier de Mol organiseert regelmatig proeverijen in zijn winkel om mensen kennis te laten maken met zijn assortiment wijn, port, champagne, whisky en speciaal-bieren. In 2013 werd hij uitgeroepen tot slijter van het jaar.

GROTE ONDERNEMINGEN Sport & Health Workout, M.J. van Brenen & Zn B.V. en Antonides Infrawerken B.V. zijn de finalisten in de categorie grote bedrijven. Dennis van Dijk van Sport & Health Workout heeft een duidelijke missie: heel Amerongen fit en vitaal! De sportschool biedt groepslessen, individuele trainingen en E Gym cirkeltrainingen en is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Het bedrijf van Mark Antonides maakte in een paar jaar tijd een indrukwekkende omzetgroei. De kracht van zijn bedrijf zit in het team: iedereen werkt hard en ze lossen samen alles op. Het familiebedrijf Van Brenen, gespecialiseerd in verhuizingen, transporten en containers bestaat dit jaar 75 jaar. John Van Brenen en Wijnanda Van Barneveld van Brenen staan bekend als maatschappelijk betrokken in het dorp.

De jury bezoekt de finalisten de komende weken en op de verkiezingsavond houden ze een laatste pitch ten overstaan van alle aanwezigen. Het eindoordeel is in handen van de vakjury. Voor de publieksprijs kan iedereen een stem uitbrengen op hun favoriete ondernemer op de avond zelf of vanaf 1 februari via www.heuvelrug.nl/ondernemervanhetjaar.nl Ook kaarten voor de verkiezingsavond zijn vanaf die datum op deze website te bestellen.