• Verpleeghuis Beukenstein wordt eind januari officieel geopend.

    Danny van der Linden

Koninklijk bezoek bij opening Beukenstein

DRIEBERGEN Hoewel de locatie Beukenstein van zorginstelling De Brug na de nieuwbouwwerkzaamheden al enige tijd in gebruik is, vindt de officiële opening pas eind januari plaats. Dat bijzondere moment gaat gepaard met koninklijk bezoek en diverse feestelijke activiteiten.

Danny van der Linden

Half september namen ruim honderd mensen hun intrek aan de Hoofdstraat waar een spiksplinternieuwe, toekomstbestendige woon- en zorgvoorziening is gerealiseerd. ,,In Beukenstein streven we naar kleinschalig en huiselijk wonen", legt communicatiespecialist Liselotte de Bruijn uit namens De Brug. ,,Onze bewoners verblijven er in kleine woongroepen van zeven à acht personen. Dit concept richt zich op het leven in een huishouden, net als thuis, met een gemeenschappelijke huiskamer en een buitenterras. Elke bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en eigen badkamer. Er zijn ook dertig hofwoningen: dit zijn één- en enkele tweekamerappartementen. De hofwoningen zijn voor cliënten met een Wlz- indicatie (Wet langdurige zorg), die nog voldoende eigen regie hebben."

Hoewel het voor bewoners en medewerkers in het begin even wennen was, voelen de meeste mensen zich inmiddels thuis op de nieuwe locatie, die in de laatste week van januari officieel wordt geopend. Daarvoor is de hulp ingeroepen van prinses Margriet. Op woensdagmiddag 29 januari komt hare koninklijke hoogheid naar verpleeghuis Beukenstein. De opening zal symbolisch worden verricht. Vervolgens wordt zij rondgeleid door het pand en kunnen bewoners en medewerkers de prinses vertellen over hun ervaringen in het nieuwe pand en over de zorg die het verpleeghuis biedt. Enkele maanden geleden werd Driebergen ook vereerd met koninklijk bezoek. Toen opende koningin Maxima De Delerij in het dorp.

Op dinsdag 28 januari vindt er een andere feestelijke activiteit plaats. Dan wordt er voor oud-medewerkers van ISZ De Brug. Het zorgbedrijf bestaat sinds juli 1997. Destijds waren er met de locaties Nassau Odijckhof, Sparrenheide en Rehoboth drie plekken in Driebergen die onder deze naam zorg verleenden. Sinds 2016 zijn ook de locaties Het Woonoord en Beukenstein onderdeel van De Brug. ,,Iedereen die ooit bij één van deze instellingen gewerkt heeft is welkom", vertelt De Bruijn. ,,Dat geldt ook voor mensen die in de wijk anderen hebben verzorgd."

De reünie vindt plaats van 18.00 tot 20.30 uur. Omdat het een feestweek is bij Beukenstein is er een feesttent opgezet achter Beukenstein. Daar vindt de reünie ook plaats. De Bruijn;,,Na een gezellige ontvangst en een toespraak van zorgmanager Paul van Veldhuijzen gaan we gezellig gezamenlijk eten. Er is een buffet en een lekker drankje. Er zijn verschillende zitjes en staplekken om met oud-collega's bij te kletsen. Ook kun je op de foto met elkaar bij de zogenoemde Magic Mirror." Natuurlijk krijgen bezoekers ook uitgebreid de gelegenheid om de nieuwe locatie Beukenstein te bekijken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via iszdebrug.nl/reunie.