• Leander van Zalingen bij Snackbar Lucullus.

    Corina Blommendaal

'Zolang ik in Doorn woon, wil ik hier blijven'

DOORN De zomer is om uit rusten en te genieten, maar voor jongeren ook vaak een fijne periode om geld te verdienen voor hun vakantie, studie, hobby, rijbewijs of wat dan ook. Zo werkt Leander van Zalingen (17) deze zomer bij Snackbar Lucullus in Doorn. Hij besloot dit voorjaar te stoppen met school en kon gelukkig bij Snackbar Lucullus aan de slag. Deze zomer werkt hij vaak, want het is druk op de Utrechtse Heuvelrug. Zeker vanwege de toeristen die zich graag laten verwennen en een lekker frietje of menu komen halen.

Corina Blommendaal

Het feit dat het niet enorm gevarieerd werk is maakt hem totaal niet uit. ,,Hier werken is leuk en gemakkelijk, maar je moet wel weten wat je moet doen", zegt Van Zalingen. ,,Ik vind het heel leuk om alles steeds beter en sneller te leren doen. Bovendien zijn mijn collega's superaardig en heb ik flexibele werktijden, veel ruimte om te overleggen. Natuurlijk is er best veel stress als het druk is, maar ik kan daar goed mee om gaan."

SAMENWERKEN Het is fijn als je niet alles zelf hoeft te doen en back-up hebt. ,,Als de één er niet uitkomt helpt de ander. Als team werken we echt samen en zijn we goed op elkaar ingesteld. Bovendien ben ik hier komen werken via een vriend van mij die hier al werkte en nog steeds werkt, dat maakt het extra leuk. De meeste klanten komen regelmatig terug en veel mensen komen hier ook gewoon eten, niet iedereen haalt alleen maar af. Volgens mij zijn de meeste klanten echt tevreden en ik vind zelf ook dat wij lekker eten maken."

BREED ASSORTIMENT Naast friet, frikandellen, kroketten en hamburgers is er nog veel meer te bestellen bij Snackbar Lucullus. ,,We hebben echt een groot assortiment. Ook complete menu's. Leuk om te doen en ik heb het snel geleerd. Want toen ik hier kwam werken kon ik nog niets van wat ik nu allemaal doe. Deze zomer werk ik bijna fulltime, iedere dag van half vijf tot elf uur 's avonds. Waar mensen vaak niet bij stil staan, is dat er best veel voorbereid moet worden. Veel daarvan doen we de dag van tevoren en zodra we opengaan. We zijn dan meteen in staat om volop te draaien. De spits is meestal tussen vijf en acht uur."

NIEUWE OPLEIDING NA ZOMER Na het vmbo startte Van Zalingen met de havo maar merkte dat hij niet zo gemotiveerd was en besloot te stoppen. ,,Na de zomer start ik met een sprintopleiding Marketing Communicatie in Amersfoort. Dat is een versnelde route van twee jaar, zodat ik daarna nog hbo kan doen. Dat was eigenlijk ook de reden waarom ik naar de havo ging, om naar het hbo te kunnen. Maar op deze manier kan het ook. Ik heb al een introductiedag gehad en begin in september." Hij is zeker van plan nog een tijd bij Lucullus te blijven werken. ,,Zolang ik in Doorn woon wil ik hier graag blijven, dat duurt nog wel een paar jaar. Tegen de tijd dat ik naar het hbo ga, kijk ik wel verder."

Label:

Vakantiewerk