• De winkeliers uit Maarn en Maarsbergen verrassen met breed aanbod.

    Monique José Timmermans

Ook shoppen voor kerst in centrum Maarn

MAARN/MAARSBERGEN Steeds meer mensen weten het centrum van Maarn te vinden. Het veelzijdige winkelaanbod – elke winkel is gevuld – met gratis parkeermogelijkheden voor de deur – met de blauwe parkeerschijf – is ook aantrekkelijk voor de inwoners van omliggende dorpen. ,,We zien regelmatig dat men voor een cadeau(tje) naar Joli komt. We pakken alles met zorg in, dat is extra leuk geven."

Monique José Timmermans

Ook de Kleurenwaaier in Maarsbergen mag rekenen op klandizie uit de wijde omtrek. ,,De kerstvakantie is bij uitstek een moment dat mensen kamers gaan opknappen. Klussen die niet al te omvangrijk zijn, zoals het verven van de muren, zien we velen op het actielijstje staan. Wie foto's van het interieur en/of stukjes stof bijvoorbeeld meeneemt, geven we een passend kleuradvies. En denk ook aan de mogelijkheden van behang. Niet de hele kamer, maar één muurtje, een baan op een lange muur of de achterkant van een kastje dat niet tegen de muur staat. Het effect is vaak enorm. We hebben veel op voorraad en anders boeken vol mogelijkheden. De bestelling is met twee of drie dagen in huis. Uiteraard is er verf en behang voor elk budget, van exclusief tot betaalbaar."

VOORDELEN Unaniem zijn de winkeliers van mening dat lokaal winkelen niet alleen goed is voor de leefbaarheid van het dorp, maar juist ook voor de consument veel voordelen heeft. ,,We kennen onze klanten en kunnen daarom een goed advies geven. Ook als men een cadeautje of bloemen komt kopen, helpt dat bij het maken van de keuze. We kunnen leuke acties en aanbiedingen doen – zie hiervoor de advertentie elders in deze krant – en organiseren een paar keer per jaar wat leuks. Winkelen gaat dan niet meer alleen om de boodschappen, maar ook om het sociale aspect."

SOCIAAL Zo is het kerstevent op het 5 mei plein afgelopen vrijdag druk bezocht, ondanks het druilerige weer was het er warm en gezellig. Een ontmoetingsplaats voor jong en oud uit het dorp met optredens, knutselen, kampvuur, erwtensoep en glühwein.

De traditionele proeverij heeft de Plus dit jaar anders aangepakt. Samen met Reynaert zijn er proeverij-avonden in het restaurant georganiseerd. Er werden gerechten gemaakt en wijn geschonken van de Plus en de familie Van Schaick stond zelf klaar in de bediening. ,,Reynaert is drie avonden voor inwoners en één avond voor het personeel tot de laatste stoel bezet geweest. Klanten hebben met spaarkaarten tickets voor de proeverijen kunnen krijgen."

VERS UIT DE REGIO De verswinkels kopen veel in de regio in. ,,Er zijn veel fruittelers in de omgeving en er is ook vlees van de Heuvelrug." De winkels gaan mee met de hedendaagse trends en leveren veel kant en klaar aan. Schoongemaakte groenten, soepen of maaltijden en catering vanuit de slagerij. Of partyservice door Brouwer die natuurlijk een mooi assortiment wijnen en bubbels heeft voor de komende feestdagen. De DA speelt in op de gezondheidstrends met zaden, noten, reformartikelen en een eigen vitaminelijn.

ZONDAG OPEN De zondag voor kerst zijn de meeste winkels in Maarn geopend. De winkeliersvereniging bruist en zorgt dat het centrum tijdens en ook na de feestdagen een aantrekkelijk en compleet aanbod biedt. ,,Men hoeft het dorp niet uit voor de dagelijkse boodschappen en meer."