• Samira Uddin/BDU

Coffeeshop Flamingo is nu afhaalcentrum

DRIEBERGEN De enige coffeeshop in Utrechtse Heuvelrug is weer open. Na een verplichte corona-sluiting van één dag mogen de klanten van coffeeshop Flamingo aan de Traaij hun wiet nu komen afhalen. Volgens een woordvoerder van de coffeeshop is er extra personeel ingeschakeld om de stroom klanten in goede banen te leiden. 

Michiel Schaaij

GEKKENHUIS Nadat gezondheidsminister Bruno Bruins om 17.30 uur aankondigde dat ook alle coffeeshops om 18.00 uur de deuren moesten sluiten, verzamelde zich een groot aantal klanten bij Flamingo. ,,Het was echt een gekkenhuis", aldus een medewerker van de eigenaar. Andere wietgebruikers stonden maandagmiddag rond 12.00 uur voor een gesloten deur.

AFSTAND HOUDEN Voor de afhalers heeft Flamingo intussen de huisregels aangescherpt. Klanten met zelfs maar een lichte verkoudheid worden niet meer toegelaten. Verder moeten klanten afstand houden van elkaar en van het shoppersoneel, en is lichamelijk contact verboden. Als het binnen te druk wordt, wordt wietkopers gevraagd om buiten te wachten. Om overlast te voorkomen, mogen klanten na afloop niet in de buurt van de winkel blijven rondhangen. 

STRAATHANDEL De landelijke overheid hoopt door de versoepeling van de corona-sluiting de straathandel in wiet de wind uit de zeilen te nemen. Burgemeester Frits Naafs liet bij eerdere gelegenheden al weten, dat hij voorstander van het gedoogbeleid is. Toen de coffeeshop eerder een aantal weken dicht was, werd er volgens Naafs op allerlei andere plekken in Driebergen op straat gedeald.

GEDOOGBESCHIKKING Ook zei Naafs het belangrijk te vinden, dat klanten verzekerd zijn van een goede kwaliteit wiet. ,,Als je het ergens op straat koopt, moet je dat maar afwachten." Eind januari verlengde Naafs de gedoogbeschikking van de Flamingo, waardoor de coffeeshop in ieder geval nog twee jaar mag open blijven. De voorwaarde blijft, dat omwonenden en passanten geen overlast mogen ervaren. Anders kan de burgemeester alsnog tot sluiting overgaan.

Label:

Coronavirus