• Lex van Lieshout ANP

Wekelijkse inloop 'grip op geldzaken'

DRIEBERGEN Inwoners van Driebergen kunnen vanaf 12 januari elke week terecht bij de inloop 'grip op geldzaken'. Een team van specialisten en vrijwilligers staat klaar van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek aan de Buzziburghlaan 1.

Het Sociaal Dorpsteam, Humanitas, SchuldHulpMaatje en de RSD Formulierenbrigade starten de inloop voor iedereen die vragen heeft over geldzaken. Dat kan gaan om de administratie of om meer grip op geldzaken te krijgen. Ook inwoners met een betaalde baan kunnen hier terecht voor hulp en advies. De ervaring leert dat mensen vaak te lang blijven rondlopen met financiële vragen of problemen. Inwoners kunnen elke dinsdagochtend terecht voor budgetadvies, hulp bij moeilijke brieven met een financieel karakter, het invullen van formulieren en diverse vragen over financiën, schulden en afbetalingen.

Soms is het heel ingewikkeld om alle post te begrijpen en keuzes te maken. Als de energieleverancier is gefuseerd, een andere naam heeft of een nieuw pakket wil aanbieden. Soms gebeurt er in het leven te veel tegelijk, waardoor de post maandenlang blijft liggen tot de stapel niet meer om door te komen is. Of waardoor u niet toekomt aan het bellen van een instantie. Inwoners kunnen hun administratie en post meenemen naar de inloop. Daar krijgen zij een map waar papieren over bijvoorbeeld inkomen, verzekeringen, zorgkosten en af te handelen brieven een logische plek vinden.