• Teamleider Biga Groep Peter Agterberg overhandigt de fietsen aan Esther Willemsen, medewerker van Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

    Biga Groep

Weesfietsen station Utrechtse Heuvelrug naar een goed doel

HEUVELRUG Biga Groep overhandigde woensdag zestien fietsen aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het re-integratiebedrijf uit Zeist haalt op aanwijzing van de politie langdurig geparkeerde en foutgeparkeerde fietsen op bij stations Driebergen-Zeist en Maarn.

De fietsen gaan eerst voor drie maanden in opslag waar de rechtmatige eigenaar zijn fiets tegen een betaling van twintig euro kan terugkrijgen. Wanneer de fiets na drie maanden niet is opgehaald gaat deze naar Biga Groep in Zeist. Zij kijken de fiets na en voorzien de fiets van een goed werkend slot en, als het nodig is, verlichting. Daarna verkopen zij de fietsen tegen een vergoeding.

De door Biga Groep vijftien geschonken fietsen worden ingezet voor een dagbestedingsproject bij zorgboerderij De Toekomst in Maarsbergen. Dertien fietsen waar nog nodig aan gesleuteld kan worden en drie fietsen als direct vervoersmiddel. Op de zorgboerderij werken mensen op de boerderij en in de zomer ook in de moestuin. Voor deze winterperiode dus nu een mooie fietsenklus voor de technische mensen in de zorgboerderij. Medewerker gemeente Utrechtse Heuvelrug Esther Willemsen is blij met deze actie. ,,Mooi dat de fietsen voor dit maatschappelijk doel kan worden ingezet.'

Biga Groep is het ondernemende sociaal werkbedrijf in midden Nederland. Voor vijf gemeenten begeleiden zij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Biga Groep geeft maatschappelijk verantwoord ondernemen een gezicht.