Politie zoekt vrouwen vanwege babbeltruc Driebergen (+video)

DRIEBERGEN De politie is op zoek naar twee vrouwen die in juni 2014 toesloegen in Driebergen. Middels een babbeltruc stalen ze de bankpas en geld van een 83-jarige vrouw. Het RTV Utrecht programma Bureau Hengeveld verspreidde beelden van de vrouwen.

Een 83-jarige vrouw kreeg zaterdagmiddag 13 juni 2014 bezoek van twee vrouwen, die zeggen dat ze van de thuiszorg zijn. Het blijkt een babbeltruc, want ongezien steelt één van de vrouwen de bankpas van het slachtoffer. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.

WERKWIJZE Eén van vrouwen gaat samen met de bewoonster aan de eettafel zitten. De ander neemt plaats in een stoel met de rug naar hen toe. Naast die stoel staat de handtas van de bewoonster met daarin haar portemonnee. Terwijl de ene vrouw het slachtoffer aan de praat houdt, steelt de ander ongemerkt de bankpas. De vrouwen ronden hun gesprek met de 83-jarige vrouw af en verschijnen even later in beeld bij de bank aan de Bosstraat. Ze pinnen bij deze en een andere geldautomaat in Zeist voor in totaal 1400 euro van de bankrekening van het slachtoffer.

PINCODE De pincode hebben ze eerder die middag afgekeken toen de vrouw bij de geldautomaat in de supermarkt geld opnam. Vanaf de supermarkt zijn ze haar gevolgd naar haar woning aan de Lei, waar ze hun truc toepasten.

SIGNALEMENTEN Verdachte 1 is een vrouw, blanke huidskleur, slank postuur, ze heeft lang, donker haar, droeg een wit shirt met korte mouwen en had een lichtblauwe spijkerbroek (skinnyjeans) aan met slijtplekken.

Verdachte 2 is ook vrouw met blanke huidskleur. Zij had donkerblond haar met een staart, slank tot normaal postuur en had een zonnebril op. Ze droeg een witte blouse met korte mouwen en had een donkerblauwe kokerrok aan.

De politie vermoedt dat deze twee oplichters hun truc vaker toepassen en is op zoek naar de vrouwen. Mensen die de vrouwen herkennen of meer informatie hebben, kunnen bellen met de gratis Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.